Την άποψη ότι θα ήταν λάθος τυχόν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αλλά και την εκτίμηση ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα προβεί σε τέτοια κίνηση, εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας στον Real Fm, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι πρόωρες εκλογές δεν θα βοηθούσαν την οικονομική ανάκαμψη και υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός «και λόγω ιδιοσυγκρασίας» δεν θα καταλήξει σε αυτή την απόφαση.

«Εκλογές δεν θα βοηθούσαν την οικονομική ανάκαμψη»

«Στον βαθμό που μπορώ να έχω εκτίμηση, γιατί συζητάω και εγώ με ανθρώπους, νομίζω ότι τελικά δεν θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό το λάθος και λόγω ιδιοσυγκρασίας, αλλά και διότι αυτή τη στιγμή οι εκλογές όχι μόνο δεν θα βοηθούσαν στο κομμάτι της οικονομικής ανάκαμψης, πιστεύω ότι θα γινόταν το ανάποδο. Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, μιλάμε για εκλογές κάπου τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου και διπλές κατά πάσα πιθανότητα. Ελπίζω και εύχομαι το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού να είναι όπως αυτό τεκμηριώνεται ιστορικά που είναι πάντα ηπιότερο από το πρώτο. Την εποχή εκείνη ξεκινά η εποχιακή γρίπη, όπου πολλά από τα συμπτώματα της εποχιακής γρίπης είναι σχεδόν τα ίδια με τα συμπτώματα του κορωνοϊού, η τυχόν δε ταυτόχρονη νόσηση ενός ατόμου από κορωνοϊό και από εποχική γρίπη κάνει το μείγμα εκρηκτικό, με πολύ κακή την έκβαση... Άρα εκλογές με αυτές τις προϋποθέσεις θεωρώ ότι είναι λάθος και εκτιμώ ότι δεν θα κάνει ο Πρωθυπουργός», σημείωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Αναφορικά με την υπόθεση της συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι το ένα σκέλος είναι το αν είναι νόμιμη ή παράνομη η ηχογράφηση, για το οποίο θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Αναφορικά με τις πολιτικές ευθύνες, ο βουλευτής της ΝΔ συνέκρινε την περίπτωση Παππά με αυτήν του Α. Τσοχατζόπουλου: «Ξέρετε μου κάνει εντύπωση -μιλάω πάντα για τις πολιτικές ευθύνες- πριν κάποια χρόνια ένας άλλο Πρωθυπουργός κατά σύμπτωση της κεντροαριστεράς δεν είχε πάρει χαμπάρι το τι έκαναν δύο κορυφαίοι υπουργοί του, ο κ.Τσοχατζόπουλος και ο κ. Παπαντωνίου, αναφέρομαι στον κ. Σημίτη. Τώρα ένας άλλος Πρωθυπουργός, επίσης της κεντροαριστεράς, ο κ. Τσίπρας, δεν είχε πάρει χαμπάρι σύμφωνα με τα όσα μας λένε τι έκανε το δεξί του χέρι. Μου φαίνεται λίγο περίεργο»

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει και να μας δώσει απαντήσεις. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Και πού ξέρουμε τι είναι οι άλλες κασέτες; Κυκλοφορούν λέει εννέα κασέτες. Όλα αυτά όταν όλοι γνωρίζουμε παρά τις προσπάθειες που η κυβέρνηση έκανε, και έκανε πολλές και σημαντικές, ότι στον οικονομικό τομέα θα έχουμε δυσκολίες από τον Σεπτέμβριο», κατέληξε ο Ν. Κακλαμάνης.