Η λειτουργία του προγράμματος για τις έξυπνες εφαρμογές του θεματικού τουρισμού, όπως φαίνεται θα καθυστερήσει για τουλάχιστον ένα μήνα και παρά τις προσπάθειες των υπαλλήλων του δήμου, δύσκολα το έργο θα προλάβει το φετινό καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον διαγωνισμό που είχε βγει στον "αέρα" προέκυψαν τρεις προτάσεις εκ των οποίων επιλέχτηκε η μία.

Όμως η μία από τις τρεις εταιρείες που είχαν καταθέσει τις προτάσεις αυτές προχώρησε σε προσφυγή του αποτελέσματος, κάτι που θα καθυστερήσει τις διαδικασίες.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που "παντρεύει" τη σύγχρονη τεχνολογία με την προσπάθεια για την ανάδειξη της τουριστικής δυναμικής της Πάτρας, μέσα από την προβολή σημείων αναφοράς και ενδιαφέροντος προς τους επισκέπτες.

Το έργο εντάσσεται στον φάκελο του Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2014-2020 και ο προϋπολογισμός του φτάνει τα 200.000 ευρώ.

Μέσα από αυτό δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και του διαδικτύου, να πάρει πληροφορίες για σημεία, μνημεία και αξιοθέατα της πόλης, με απλή χρήση των smartphones.

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει γενικά σημεία ενδιαφέροντος, αλλά και ειδικά σημεία, χωρισμένα σε τέσσερις ενότητες θεματικού τουρισμού, τον ιστορικό, τον αρχιτεκτονικό, τον αρχαιολογικό και τον εκκλησιαστικό.

Παράλληλα, έχει την δυνατότητα ο επισκέπτης να ενημερωθεί για καταστήματα εστίασης και εμπορικά μαγαζιά που βρίσκονται κοντά στα σημεία αναφοράς και του ενδιαφέροντος του.

Τα πρόγραμμα αυτό, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, που αναμένεται να αναδείξει τα μνημεία και τα αξιοθέατα της πόλης. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές αναμένεται να βοηθήσει αρκετά τους επισκέπτες στο να περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο της και να επισκεφτούν τα σημεία ενδιαφέροντος τους και γενικότερα θα είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της Πάτρας στην προσπάθεια για την τουριστική προοπτική της.