Νέα ένταση έρχεται να δημιουργήσει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, το οποίο κατατέθηκε από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι αρχές θα έχουν το δικαίωμα να περιορίσουν ή και να απαγορεύσουν διαδηλώσεις, όταν δεν πληρούνται ιδιαίτερα αυστηρές προϋποθέσεις. 

Προβλέπεται, μεταξύ των υπολοίπων, η «μείωση των δημόσιων συναθροίσεων», εάν πιθανολογείται διαταραχή της «κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής».

Ιδιαίτερα επίμαχο είναι το σημείο, όπου ορίζονται αυστηρότατες αρμοδιότητες για τον «οργανωτή», τον οποίο θα βαραίνουν και ποινικές ευθύνες, ακόμη και σε περίπτωση επεισοδίων από τρίτους. Επιπλέον, καθιερώνει μια μορφή ιδιώνυμου, προβλέποντας συλλήψεις για όσους συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις, οι οποίες είτε δεν έχουν πάρει άδεια είτε έχουν απαγορευθεί. Παράλληλα το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και τις περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης», κατά τις οποίες η αστυνομία θα επιτίθεται και θα διαλύει μια πορεία που «δεν θα πληροί τα αυστηρά κριτήρια του νόμου». 

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. δηλώνει την πλήρη αντίθεση του στις ρυθμίσεις που φέρνει η Κυβέρνηση με το νέο Νομοσχέδιο. 

Η κυβέρνηση καταργεί μέσω του νομοσχεδίου την ελεύθερη έκφραση και δεν αφήνει τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες να εκφράσουν δημοκρατικά τα αιτήματά τους. Από πλευρά μας, ζητούμε απ την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο. Να ακούσει την Δημοκρατική απαίτηση της κοινωνίας. Ο λαός πρέπει να μπορεί να διαδηλώνει ελεύθερα και  ειρηνικά  για να μην γίνονται τα καταστήματα μας ο εύκολος στόχος της έντασης μεταξύ κοινωνίας και πολιτείας.