Είναι ένα πρόβλημα που έχουν διαπιστώσει αρκετοί Πατρινοί πηγαίνοντας μία βόλτα στο Νότιο Πάρκο ή στον Κόκκινο Μύλο.

Το γκαζόν σε πολλά σημεία, στα δύο αυτά πάρκα που αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της αναψυχής που λέει ότι προσφέρει ο δήμος στους Πατρινούς στην παραλιακή ζώνη της πόλης,  έχει ξεραθεί για τα καλά.

Τόσο που θυμίζει σε πολλά αντί για πάρκο, χωράφι. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι τωρινό. Στο Νότιο Πάρκο ειδικότερα που το γκαζόν έχει μπει πιο παλιά, η ξεραΐλα στη θέση του πρασίνου, είχε κάνει την εμφάνισή της από τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια.

Φέτος, το ξεραμένο γκαζόν και το... σκηνικό πάρκο - χωράφι είναι ακόμα πιο έντονο στο Νότιο Πάρκο, αλλά και στον Κόκκινο Μύλο, παρόλο που εκεί το πράσινο έχει σχεδόν μόλις έναν χρόνο ζωής.

Το γκαζόν ποτίζεται από το σύστημα αυτόματο ποτισμού που έχει βάλει ο δήμος, όμως αυτό φαίνεται ότι δεν αρκεί. Σύμφωνα με αρκετούς συμπολίτες την κατάσταση του γκαζόν έχει επιβαρύνει το γεγονός ότι αρκετοί περπατούν πάνω σε αυτό. 

Το γεγονός είναι ότι το πράσινο σε αυτά τα δύο πάρκα έχει ξεραθεί και χρειάζεται η αρμόδια υπηρεσία να σκεφτεί από την ώρα την αντικατάστασή του.

Βλέπετε πάρκα με ξεραμένα γκαζόν θυμίζουν χωράφια για... βοσκή και δεν προσφέρονται τόσο για αναψυχή, ούτε παραπέμπουν στο χαρακτήρα του ειδυλλιακού που θέλει να διαρρέει ο δήμος για την παραλιακή του ζώνη. 

(Η φωτογραφία είναι του Ανδρέα Αποσκίτη).