Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα μέτρα στήριξης της παραγωγής καρπουζιών. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

«Η Αχαΐα συγκαταλέγεται μεταξύ των νομών με σημαντική αγροτική παραγωγική βάση και φημίζεται για την παραγωγή υψηλής ποιότητας καρπουζιών. 

Να σημειωθεί ότι έχει μειωθεί αισθητά η εγχώρια ζήτηση καρπουζιών στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα στα νησιά, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας στον τουρισμό, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διάθεσης των προϊόντων τους. 

Οι επιπτώσεις της πανδημίας επηρέασαν αισθητά τη ζήτηση, η οποία περιορίστηκε σημαντικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα την κάθετη μείωση των τιμών διάθεσης του προϊόντος. 

Συγκεκριμένα, η μέση τιμή του προϊόντος κυμαίνεται φέτος από 4 έως 6 λεπτά το κιλό, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο κυμαινόταν από 22 έως 23 λεπτά το κιλό. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος καλλιέργειας ανά στρέμμα υπολογίζεται στα 800 ευρώ». 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τη λήψη μέτρων στήριξης των παραγωγών καρπουζιού και β) πότε αναμένεται να εφαρμοστούν τα παραπάνω μέτρα.