Σε ανακοίνωσή της η Ανυπότακτη Πολιτεία, αναφέρει τα εξής: "Καλούμε όλους τους φίλους της Ανυπότακτης Πολιτείας, όλους τους συνδημότες μας να συμμετέχουν στην πορεία από την Πλατεία Γεωργίου μέχρι τον Σταθμό του Ρίου την Κυριακή 5 Ιουλίου στις 9 το πρωί. Οι μέρες είναι πολύ κρίσιμες. Η Κυβέρνηση, που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της, τέθηκε απέναντι στις διεκδικήσεις και τα κεκτημένα μας, που προσπαθεί να ακυρώσει αυτά που τα προηγούμενα χρόνια με τον αγώνα μας είχαμε κατακτήσει.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με ψεύδη από την πρώτη κιόλας στιγμή να διογκώσει το κόστος της υπόγειας διέλευσης και να το εμφανίσει ως υπερβολικό. Θέλουν να επιβάλλουν λύση που δεν έχει εφαρμοσθεί σε καμία πόλη ή κωμόπολη κατά μήκος ολόκληρου του Σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Από παντού το τραίνο διέρχεται περιμετρικά ή υπόγεια όπως στο γειτονικό μας Αίγιο. Καμία σύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή σε όλο τον κόσμο δεν γίνεται σύμφωνα με τις δικές τους επιλογές.

Αδιαφορούν για το γεγονός, ότι με την λύση τους, θα διχοτομηθεί η πόλη μας σε όλο της το μήκος για τους επόμενους αιώνες. Θα υψωθούν πελώρια τείχη σε όλο το μήκος της γραμμής που θα κόψουν στα δύο τις γειτονιές της Πάτρας και θα αποκόψουν την πρόσβαση του λαού στο θαλάσσιο μέτωπο. Κάνουν το έγκλημα τους θεωρία, πιέζουν τις φιλικές τους παρατάξεις να υποχωρήσουν και να το δεχθούν. Μερικοί ήδη αποστασιοποιούνται, αλλά δεν πείθουν κανέναν. Καταγγέλλουμε όσους τοπικούς, Δημοτικούς, περιφερειακούς, πολιτικούς παράγοντες, προσαρμόζουν την άποψη τους για να γίνουν αρεστοί στις Κυβερνήσεις. Θα ηττηθούν μπροστά στην αποφασιστικότητα μας. Όπως έγινε και στο παρελθόν.

Η υπόγεια διέλευση είναι δέσμευση της προηγούμενης Κυβέρνησης, είναι πρόβλεψη του ισχύοντος Πολεοδομικού Σχεδίου, είναι κεκτημένο δικαίωμα μας, είναι απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, είναι η προστασία του χαρακτήρα και της αισθητικής της πόλης μας, βλέπει τις ανάγκες του μέλλοντος. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά Κυβέρνηση να υπονομεύσει τα δικαιώματα μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η πολιτική που υποτάσσει τα πάντα στα συμφέροντα των ολίγων, είναι η πολιτική που στερεί ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα από το Φυσικό Αέριο, η πολιτική που σκοτώνει δεκάδες κάθε χρόνο συνανθρώπους μας στην Πατρών -Πύργου, η ίδια πολιτική που καταδικάζει στην ανεργία, στην φτώχια και την ανέχεια τους εργαζόμενους και την νεολαία της πατρίδας μας.

Το χρέος μας είναι, να αποκρούσουμε κάθε αντιλαϊκό σχέδιο, να αγωνιζόμαστε διαρκώς για το καλύτερο. Την Κυριακή, θα τους στείλουμε αποφασιστικό μήνυμα: Δε θα δεχθούμε τίποτα λιγότερο από την υπόγεια διέλευση της γραμμής σε όλο το μήκος της πόλης μας".