Χαμός γίνεται στην αγορά εργασίας με το Δώρο του Πάσχα, με πολλούς εργοδότες να μην το δίνουν στους εργαζόμενους τους και άλλους να το ζητούν πίσω.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σάββας Τζάκης και οι «Ελεύθεροι Εμποροϋπάλληλοι» αναφέρει τα εξής: «Πληροφορίες από συναδέλφους σχετικά με το δώρο του Πάσχα μας έχουν καταγγείλει ότι μέχρι εχτές (τελευταία ημέρα καταβολής) δεν τους το έχουν καταβάλλει και μάλιστα έχουν έρθει σε επαφή με τους λογιστές των επιχειρήσεων οι οποίοι τους λένε ότι αυτοί έχουν παραδώσει τα ποσά των δώρων αλλά ο επιχειρηματίας δεν τα έχει καταβάλει.

Εμείς καταδικάζουμε αυτούς τους επιχειρηματίες θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την στάση τους (το δώρο του Πάσχα είναι αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζόμενου) και θα ζητήσουμε από την επιθεώρηση εργασίας σαρωτικούς ελέγχους για τη μη καταβολή του δώρου, την εκπρόθεσμη καταβολή του που ακόμη και αυτό επιφέρει διοικητικά πρόστιμα, ενώ η μη καταβολή του μπορεί ακόμη να οδηγήσει και στην ποινική δίωξη των συγκεκριμένων επιχειρηματιών.

Καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή μαζί μας ώστε να προβούμε σε όλες τις νόμιμες καταγγελίες για αυτήν την απαράδεκτη κίνηση των εργοδοτών τους.

Είναι απαράδεκτο ολόκληρο κράτος που ενώ έχει δώσει το δικαίωμα στους εργοδότες μας να ποδοπατούν όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα να μην μπορεί να προστατέψει έστω και σε αυτά τα αυτονόητα (όπως είναι τα δώρα Πάσχα Χριστουγέννων) τους εργαζόμενους.

Καλούμε την επιθεώρηση εργασίας να σταθεί στο ύψος των υποχρεώσεων της και να ξεκινήσει ήδη από σήμερα σαρωτικούς ελέγχους  και να επιβάλλει ότι προβλέπει η νομοθεσία όχι μόνο για το δώρο Πάσχα αλλά  για όλα τα εργασιακά δικαιώματα».