Για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες στη Βουλή και αφορά στις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» μίλησε στο «ΘΕΜΑ 104,6» η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως είπε η κ. Γεροβασίλη «δυστυχώς είναι ένα νομοσχέδιο που παραπέμπει ευθέως σε ρυθμίσεις που έγιναν επί χούντας».

Η πρώην υπουργός είπε ότι πρόκειται για έναν νόμο ο οποίος έρχεται να καταργήσει το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και εκ των προτέρων είναι ένα νομοσχέδιο που «προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους πρόκειται να διαδηλώσουν».

Στη συνέχεια η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βάζει αστικές ευθύνες στον διοργανωτή της διαμαρτυρίας, λέγοντας πως η κυβέρνηση κάνοντας λογικές ακροβασίες προσπαθεί να πείσει ότι έρχεται να διευθετήσει ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κυκλοφοριακό για παράδειγμα.

Ο περιορισμός του δικαιώματος στη διαμαρτυρία, πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη, έρχεται σε μία στιγμή που η κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία και στα εργασιακά είναι τραγική, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, και η κυβέρνηση φοβάται να αντιμετωπίσει τον εαυτό της και την πραγματικότητα.

Σημείωσε, τέλος, πως αντί η κυβέρνηση να κοιτάξει να μειώσει τα ζητήματα της οικονομίας και της εργασίας προκειμένου να μην δημιουργηθούν κοινωνικές αναταραχές, προσπαθεί να καταπνίξει τις αντιδράσεις, καταλήγοντας πως πρόκειται για «έναν κατήφορο αντιδημοκρατικό» και πως η ίδια δεν κατανοεί γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να συγκρούεται και να αυξάνει τις κοινωνικές αντιδράσεις και να προκαλεί τη στιγμή που η χώρα έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα.