Η ανακοίνωση της Ώρας Πατρών, έχει ως εξής: "Η προγραμματισμένη εκδήλωση-διαμαρτυρία της 5ης Ιούλη ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης για ακύρωση της υπογειοποίησης του τρένου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια σαφή ένδειξη της βούλησης των κατοίκων των περιοχών που θα διέλθει το τρένο αλλά και της αναγκαιότητας συνέχισης λειτουργίας του προαστιακού ως μέσο μεταφοράς που εξυπηρετεί ποιοτικά και οικονομικά χιλιάδες κατοίκους.

Ωστόσο, η μη πρόσκληση της αντιπολίτευσης, ούτε καν του τμήματος της αντιπολίτευσης που συμφωνεί με την υπογειοποίηση, στις διαδικασίες με τις οποίες αποφασίστηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση προκαλεί ερωτηματικά και για τη μορφή της κινητοποίησης και για τον χρόνο που θα γίνει.

Τη στιγμή που ο αρμόδιος Υπουργός κ. Καραμανλής θα βρίσκεται στην Πάτρα προσκεκλημένος σε συνέδριο της εφημερίδας Πελοπόννησος στην Achaia Clauss η Δημοτική αρχή επιλέγει την κινητοποίηση δύο ημέρες αργότερα.....στην άλλη μεριά της Πάτρας! Μα αν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τον λαϊκό παράγοντα αυτό πρέπει να γίνεται μπροστά στους θεσμικούς εκπρόσωπους της Πολιτείας. Αυτό άλλωστε δεν έγινε και με τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα δύο χρόνια νωρίτερα όταν ο κ. Πελετίδης διαδήλωνε έξω από το παλαιό πτωχοκομείο;

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε, ότι η δυναμική και η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης εκδήλωσης υποσκάπτεται από τις ενέργειες της δημοτικής αρχής που θέλει για άλλη μια φορά να εμφανιστεί ως ο μοναδικός πολιτικός εκφραστής του αιτήματος της υπογειοποίησης. Ξεχνάει και αποσιωπά ότι η απόφαση, η προετοιμασία, ο προγραμματισμός και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης της υπογειοποίησης του τρένου έγιναν από αυτούς που επί 4,5 χρόνια κατήγγειλε σε κάθε ευκαιρία. Ο επικεφαλής μας Γιώργος Ρώρος εξέφρασε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την έντονη αντίθεση  και επιφυλάξεις στις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής.

Σήμερα, είναι θεωρούμε εμφανές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη αυτής της πόλης, ότι οι αγώνες της Πάτρας για την επίλυση προβλημάτων δεκαετιών για να τελεσφορήσουν πρέπει να βρίσκουν ευήκοα ώτα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Τον δρόμο μας δείχνει η απόδοση στην Πάτρα του παραλιακού μετώπου, η παραχώρηση δεκάδων δημόσιων χώρων, το Πλατανόδασος, το κτίριο στην οδό Μανιακίου, η κάλυψη των συσσωρευμένων χρεών του Δήμου από κυβερνήσεις που είχαν στραμμένη την προσοχή τους στους πολλούς, στις ανάγκες του κόσμου και της αυτοδιοίκησης και όχι στην εξυπηρέτηση των λίγων, των αρίστων και των εκλεκτών. Η παράταξη μας «Ώρα Πατρών» έχει εκδώσει φυλλάδιο που διανέμει στους πολίτες με το ιστορικό του τρένου και με ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση με τον υπουργό κ. Καραμανλή".