Δεν θα έχει θετική κατάληξη το θέμα που είχε δημιουργηθεί με τη σύμβαση που είχε υπογραφεί με τον ανάδοχο για το έργο της μετατροπής των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ, σε ένα πολιτιστικό κέντρο – πολυχώρο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο δήμος αποφάσισε τελικά να δεχθεί την αίτηση διάλυσης της σύμβασης που είχε κάνει πριν από λίγο καιρό ο ανάδοχος (για την ακρίβεια η ανάδοχος), έχοντας ως δικαιολογία την καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών, πέραν των τριών μηνών από την ημερομηνία που είχε υπογραφεί η συμφωνία.

Στην πραγματικότητα, όπως είχε αποκαλύψει το patrasevents.gr, η κύρια αιτία της διάλυσης της συμφωνίας, είναι οι επιπλέον απαιτήσεις και κάποιες οικονομικές διαφωνίες που αφορούσαν τις εργασίες για την απομάκρυνση του αμιάντου που υπάρχει σε ένα τμήμα της στέγης.

Η ουσία είναι ότι η αίτηση της διάλυσης της σύμβασης έγινε αποδεκτή και έτσι η έναρξη των εργασιών για ένα έργο που σύμφωνα με τη δημοτική αρχή θα αναβαθμίσει τις νότιες συνοικίες της Πάτρας, θα καθυστερήσει και άλλο.

Πάντως, όπως αναφέρουν κύκλοι της δημοτικής αρχής το έργο θα υλοποιηθεί και το σχέδιο για τον πολυχώρο – πολιτιστικό κέντρο θα προχωρήσει.

Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένα θέμα για τους λόγους εκκένωσης του κτιρίου που θα μείνει άδειο στο μεσοδιάστημα, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες απευθείας όταν βγει ο νέος ανάδοχος.

Από την πλευρά τους οι καρναβαλιστές, αν δεν τους δοθεί κάποιος άλλος χώρος, φέρονται να διεκδικούν την επιστροφή τους στο κτίριο, έστω και προσωρινά, στο μεσοδιάστημα που θα χρειαστεί για να ξεκινήσουν οι εργασίες. 

Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που φτάνει τα 9.000.000 ευρώ μέσα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.