Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 692 επιπλέον θανάτους ασθενών εξαιτίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, το υπουργείο ανακοίνωσε και 24.052 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα έφτασε τους 58.314 νεκρούς επί συνόλου 1.368.195 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Παραμένει ο δεύτερος βαρύτεροε απολογισμόε της πανδημίας στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Ο Καναδάς ετοιμάζεται για δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, ο Καναδάς προετοιμάζεται για ένα δεύτερο κύμα επιδημίας του κορωνοϊού, που ενδέχεται να πλήξει το φθινόπωρο. Την δήλωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζάστιν Τριντό, ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

«Προετοιμαζόμαστε για ένα δεύτερο κύμα, το οποίο μπορεί να πλήξει πολύ έντονα», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για επενδύσεις σε προστατευτικούς εξοπλισμούς και τεστ διάγνωσης προκειμένου να «αντιδράσουμε γρήγορα και αποφασιστικά αν υπάρξει ένα ξέσπασμα στις επόμενους μήνες».

«Ακόμα κι αν αυτό υπάρξει, εμείς ανοίγουμε ξανά την οικονομία, θα πρέπει να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα, να φοράμε μάσκες όταν δεν μπορούμε να κρατήσουμε απόσταση δύο μέτρων, να προσέχουμε στις επαφές με άλλους», τόισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τύπου που παραχωρεί σχεδόν καθημερινά από την αρχή της πανδημίας.

«Εάν δεν θέλουμε να διαγράψουμε όλη την πρόοδο που σημειώσαμε τους τελευταίους μήνες, θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαι σε εγρήγορση ακόμη και σε αυτή τη νέα φάση της πανδημίας», συνέχισε. Ο Καναδάς εξακολουθεί να έχει «κόκκινες ζώνες, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων, οι νοσηλείες και οι θάνατοι μειώνονται», είπε.

Επίσης, έγινε γνωστό πως τα σύνορα μεταξύ Καναδά και Ηνωμένων Πολιτειών θα παραμείνουν κλειστά έως τις 21 Ιουλίου για όλες τις μη απαραίτητες μετακινήσεις.