Σήμερα το απόγευμα γράφεται ο επίλογος για τον 15χρονο από τα Τρίκαλα που δέχθηκε βολίδα από αεροβόλο όπλο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο άδικος χαμός του 15χρονου έχει βυθίσει στο πένθος τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα και το χωριό του, τη Θεόπετρα. Η σορός του νεαρού υποβάλλεται σε νεκροψία-νεκροτομή το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα αποσαφηνιστεί και η ακριβής αιτία του θανάτου.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες του trikalavoice.gr που επιβεβαιώνει το οικογενειακό και στενό συγγενικό περιβάλλον, ο θάνατός του φέρεται να προκλήθηκε τελικά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη, λίγο μετά το χτύπημα από «μπίλια» αεροβόλου όπλου.

Η Εξόδιος Ακολουθία του Αλέξανδρου θα τελεστεί στις 6 μ.μ. της Τρίτης στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ξηροκάμπου, όπου και διακονεί ο πατέρας του, π. Αχίλλιος Καραμίντζιος. Ο ίδιος μαζί με την πρεσβυτέρα του Λουκία και τα υπόλοιπα έξι αδελφάκια απευθύνουν παράκληση προς όλους «εις μνήμην του υιού μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ αντί στεφάνων να ενισχυθεί η αποπεράτωση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας, στον Ξηρόκαμπο».

Τρίκαλα: Το επικρατέστερο σενάριο για το τραγικό περιστατικό

Στο χωριό της Θεόπετρας όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη και οδήγησε στην τραγωδία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μega, το επικρατέστερο σενάριο, όπως το περιγράφει ο 17χρονος αδερφός του Αλέξανδρου είναι αυτό του εξοστρακισμού. Ότι δηλαδή τα τρία αδέλφια έπαιζαν στην αυλή με το αεροβόλο, κάποια στιγμή κι ενώ το αεροβόλο ήταν οπλισμένο, ο μικρότερος από τα αδέλφια ή το έσπρωξε ή το τράβηξε με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει, η σφαίρα να εξοστρακιστεί στο έδαφος και να καρφωθεί στον δεξί κρόταφο του μικρού Αλέξανδρου.

Σημειώνεται ότι ο άτυχος Αλέξανδρος τραυματίστηκε στο κεφάλι κι ενώ αρχικά διατηρούσε τις αισθήσεις του, έχασε τελικά τη μάχη με τη ζωή στο νοσοκομείο.