Ένα εστιατόριο στο Μίσιγκαν συνδέθηκε πρόσφατα με δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού, και αξιωματούχοι δημόσιας υγείας ζητούν από οποιονδήποτε το επισκέφθηκε μεταξύ 12 και 20 Ιουνίου να τεθεί σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Στις 24 Ιουνίου, το Υπουργείο Υγείας της κομητείας Ingham ανακοίνωσε ότι 34 άτομα που είχαν επισκεφθεί πρόσφατα το Harper's Restaurant & Brew Pub στο East Lansing ήταν θετικά στον κορωνοϊό. Τρεις ημέρες αργότερα, ο αριθμός αυτός έφτασε τους 85, ανέφερε το Σάββατο το Lansing State Journal.

Ογδόντα από τους θετικούς στον κορωνοϊό είχαν επισκεφθεί το εστιατόριο και πέντε θεωρήθηκαν «δευτερογενείς λοιμώξεις», που σημαίνει ότι δεν είχαν βρεθεί στη παμπ αλλά κόλλησαν από κάποιον άλλο που είχε πάει σε αυτή, σύμφωνα με το Lansing State Journal.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου ανέφεραν σε δήλωσή τους στο Facebook ότι είχαν ανοίξει ξανά, στο 50% της χωριτικότητάς τους στις 8 Ιουνίου, σύμφωνα με την εκτελεστική εντολή του κυβερνήτη του Μίτσιγκαν Gretchen Whitmer. Όμως, μεγάλες ουρές άρχισαν αμέσως να σχηματίζονται στο πεζοδρόμιο έξω από το εστιατόριο και ορισμένοι πελάτες αρνούνταν να ακολουθήσουν τους κανόνες για τις κοινωνικές αποστάσεις.

«Προσπαθήσαμε να καθοδηγήσουμε τους πελάτες που περιμένουν στην ουρά να φορούν μάσκες και να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις μέσω σήμανσης στο πεζοδρόμιο και με ένα πανό στο κατάστημά μας», ανέφερε η δήλωση. «Η επίβλεψη της ουράς στα σκαλοπάτια του εστιατορίου ήταν επιτυχής, αλλά η προσπάθεια να κάνουμε τους πελάτες να ακολουθήσουν τις προτάσεις μας στο δημόσιο πεζοδρόμιο ήταν δύσκολη».

Η δήλωση ανέφερε ότι το εστιατόριο έκλεισε προσωρινά μέχρι να βρει έναν τρόπο να ρυθμίσει το πρόβλημα της ουράς στο πεζοδρόμιο και να τροποποιήσει το σύστημα κλιματισμού για να «εγκαταστήσει μια τεχνολογία καθαρισμού του αέρα».

Η δήλωση σημείωσε ότι το νέο λουκέτο πιθανότατα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τους υπαλλήλους του εστιατορίου, οι οποίοι μόλις επέστρεψαν από τρεις μήνες που είχαν μείνει χωρίς δουλειά.

«Έχουν ενοίκιο, υποθήκες, δόσεις αυτοκινήτων, λογαριασμούς σούπερ μάρκετ και καθημερινά έξοδα διαβίωσης», ανέφερε η δήλωση. «Πιστεύουμε όμως, για την ασφάλεια όλων, ότι είναι το σωστό να κλείσουμε».