Μέχρι και ο Κώστας Πελετίδης πήρε τηλέφωνο στο υπουργείο Εσωτερικών, στην προσπάθεια του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου να πιέσει για το θέμα της προκήρυξης της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Τίποτα όμως μέχρι ώρας. Στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο περιμένουν εδώ και μήνες να έρθουν σε συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ τους για να βγει μια άκρη στο θέμα της προκήρυξης, έτσι ώστε να προχωρήσει αυτό σε έναν ανοικτό διαγωνισμό και στις υπόλοιπες διαδικασίες που είναι να γίνουν.

Ο κορωνοϊός όμως έβαλε ακόμα περισσότερα εμπόδια στην ήδη αργόσυρτη διαδικασία του δημοσίου και των ζητημάτων που αφορούν διαγωνισμούς και προκηρύξεις.

Έτσι, μάλλον θα φτάσουμε Σεπτέμβρη και δύσκολα θα έχουμε μάθει μέχρι τότε το όνομα του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή και το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Σταύρου Τσακίρη (αν υπάρξει αφού το ενδεχόμενο να συνεχίσει υποβάλλοντας αίτηση είναι ακόμα ανοικτό».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Πέτρο Βάη, ο θεατρικός φορέας της πόλης από την πλευρά του είναι έτοιμος, έτσι ώστε όταν βγει η προκήρυξη του διαγωνισμού να τρέξει αμέσως τις διαδικασίες.

Θα υποβληθούν οι αιτήσεις από τους υποψηφίους, στη συνέχεια θα γίνει εξέταση των φακέλων και κατόπιν συνεντεύξεις από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, έτσι ώστε στη συνέχεια να αποφασίσουν ποια θα είναι η επιλογή τους.

Μέχρι ώρας πάντως το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο καλλιτεχνικά είναι χωρίς τιμονιέρη, τουλάχιστον τυπικά, καθώς ο Σταύρος Τσακίρης, βρίσκεται και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα από κοντά, δίνοντας όπου χρειάζεται την βοήθεια του.

Βγήκε ανάδοχος για το έργο ΝΕΤΤ

Στο μεταξύ, έγινε η τελική επιλογή για τον ανάδοχο του έργου «Υπηρεσιών καλλιτεχνικής και λογοτεχνικής δημιουργίας και ερμηνείας» στο πλαίσιο του έργου NETT.

Το έργο αυτό θα έχει ως τελικό προϊόν τη θεατρική παραγωγή με τίτλο «Πάτρα, η πόλη των εργοστασίων, του ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη» και σύμφωνα με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ανάδοχος θα είναι η συνεργασία η συνεργασία του Λιθογραφείον με τη Κοινωνική Επιχείρηση Mosaic Culture and Creativity.

Για το έργο αυτό είχε ενδιαφερθεί με δική του πρόταση και το θέατρο Επίκεντρο +. Η προθεσμία των ενστάσεων λήγει την Τετάρτη και μέχρι ώρας δεν έχει υποβληθεί καμία.