Οι αιτήσεις για το Κοινωφελές Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ των 36.500 θέσεων είναι στον «αέρα» και στην Αχαΐα της ανεργίας, οι άνθρωποι που περίμεναν αυτή τη στιγμή για να μπουν στην σελίδα του Οργανισμού και να υποβάλλουν την αίτηση τους είναι δεκάδες.

Ως γνωστόν, στην Πάτρα και γενικότερα στον νομό η ανεργία έχει αυξηθεί αρκετά μετά και την κρίση της πανδημίας, δουλειές δεν υπάρχουν, ενώ η αγορά εργασίας έχει πλέον καθιερώσει την part time απασχόληση και τους μισθούς χαρτζιλίκι.

Με βάση αυτά τα δεδομένα οπότε, η προοπτική της ανεύρεσης μιας έστω και προσωρινής εργασίας, για οχτώ μήνες, με τον μισθό των 22 ευρώ ημερησίως, φαντάζει αρκετά καλή για πολλούς άνεργους που κάθονται εδώ και μήνες και που γνωρίζουν ότι είναι αρκετά απίθανο να βρουν δουλειά το επόμενο διάστημα μετά και την κρίση του κορωνοϊού που ήρθε για να «δέσει» το γλυκό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του ΟΑΕΔ οι αιτήσεις στην περιοχή αναμένεται να έχουν καταιγιστικό ρυθμό, ενώ οι θέσεις εργασίας που προσφέρει το πρόγραμμα είναι συγκεκριμένες. 

Στον δήμο της Πάτρας, σύμφωνα με την λίστα που είχε δημοσιεύσει προ ημερών το «Έθνος της Κυριακής» προβλέπονται 508 θέσεις, στην δυτική Αχαΐα 106, στον Ερύμανθο 45, στην Αιγιάλεια 54 και στα Καλάβρυτα 117.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί Πατρινοί θα υποβάλουν αίτηση και για άλλους δήμους της Αχαΐας εκτός Πατρών, αφού η ζήτηση αναμένεται να είναι μεγάλη και οι πιθανότητες για να είναι κάποιος στους δικαιούχους μικρές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε από τις 11 το πρωί της Δευτέρας και μετά από λίγη ώρα το σύστημα έπεσε και η σελίδα της υποβολής δεν λειτουργούσε, προφανώς επειδή μπήκαν όλοι μέσα. Στη συνέχεια όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα επανήλθε.