Την άποψη ότι ενώ τα μικρά καταλύματα ανέμεναν να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα, δυστυχώς αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα που υπάρχει στα μεγάλα ξενοδοχεία λόγω της μειωμένης κίνησης, εξέφρασε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων Παναγιώτης Τοκούζης.

Όπως ανέφερε ο κ. Τοκούζης και εν όψει της επανεκκίνησης μέσα στην εβδομάδα των εποχικών καταλυμάτων, οι επιχειρηματίες του χώρου εκδηλώνουν την ανησυχία τους πως δεν θα καταφέρουν να βγάλουν ούτε τα λειτουργικά έξοδα.

Σε σχέση με την περσινή χρονιά, ο κ. Τοκούζης είπε πως υπάρχει πτώση της τάξεως του 80%-90% πραγματικότητα που κατά τον αντιπρόεδρο του ΣΕΤΕ, δεν φαίνεται να αλλάζει, τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Το αισιόδοξο στοιχείο, βάσει κρατήσεων, είπε ο κ. Τοκούζης, είναι πως ο Σεπτέμβριος φαίνεται πως θα πάει καλά, κάτι βέβαια που θα εξαρτηθεί από το άνοιγμα των μονάδων μέσα στην εβδομάδα και με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον COVID 19, o ίδιος, βέβαια, επεσήμανε πως πιστεύει ότι αν όλα κυλήσουν ομαλά, ενδεχομένως να υπάρχει μία μικρή ανάκαμψη τον Σεπτέμβριο μόνο, διευκρινίζοντας πως αναφέρεται στα μεγάλα νησιά και στις περιοχές που λειτουργούν τον Σεπτέμβριο.

Αναφερόμενος στα πρωτόκολλα που χρειάζεται να τηρούνται βάσει των μέτρων για τον κορονοϊό, ο κ. Τοκούζης είπε πως «πάμε να μεταμορφώσουμε ξενοδοχεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας, καταλαβαίνετε πως αυτό και λειτουργικά και πρακτικά και όσον αφορά στο κόστος είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, το κόστος είναι τεράστιο γιατί δεν είναι μόνο τα υποχρεωτικά τα οποία πρέπει μία πολύ μικρή επιχείρηση να προμηθευτεί και να έχει στον πελάτη, είναι και τα προαιρετικά τα οποία κάθε επιχειρηματίας προσπαθεί να βάλει όσα μπορεί περισσότερα γιατί τα ζητάει ο επισκέπτης που θέλει να βλέπει ότι υπάρχει ασφάλεια».