Το Αστικό ΚΤΕΛ προχωρά στην τροποποίηση των δρομολογίων του, λόγω της θερινής περιόδου και ήδη τα δρομολόγια προς την Πλαζ της Πάτρας, την πιο κοντινή παραλία στον αστικό ιστό της πόλης έχουν αυξηθεί εδώ και ορισμένες ημέρες.

Τα δρομολόγια προς την Πλαζ γίνονται μέσα από τις γραμμές 1 και 3, ενώ το Αστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας, παρά τη μείωση που υπάρχει στην προσέλευση του επιβατικού κοινού εξαιτίας της πανδημίας, έχει κρατήσει ένα σταθερό επίπεδο στα δρομολόγια του σε τουλάχιστον 10 περιοχές της επικράτειας του δήμου, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό.

Ωστόσο, η προσέλευση του επιβατικού κοινού, σύμφωνα με την προϊστάμενο κίνησης του Αστικού ΚΤΕΛ Θανάση Χατζηελευθερίου, παραμένει σε γενικές γραμμές σε ένα χαμηλό επίπεδο και δεν έχει ακόμα επανέλθει, στο επίπεδο που υπήρχε πριν από την πανδημία.

«Αν εξαιρέσει κανείς ορισμένα δρομολόγια συγκεκριμένων γραμμών στα οποία παρατηρείται μία κίνηση σε κάποιες ημέρες της εβδομάδας, η προσέλευση του κόσμου παραμένει μειωμένη αρκετά» τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr.

H κίνηση παρατηρείται κυρίως στις γραμμές 6, 3 και 8. Ωστόσο, το ζητούμενο για τους ανθρώπους του Αστικού ΚΤΕΛ, είναι η επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση, έτσι ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή η εταιρεία να ξεπεράσει την κρίση και τη μεγάλη ζημία που της προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πλέον έχει τροποποιηθεί ο περιοριστικός όρος του 50% πληρότητας στα λεωφορεία, έχοντας ανέβει το ποσοστό αυτό στο 65%, κάτι που ισχύει όχι μόνο για το Αστικό ΚΤΕΛ, αλλά και για το Υπεραστικό.

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι του Αστικού ΚΤΕΛ προσπαθούν και τηρούν στο έπακρο τα μέτρα και τους υγειονομικούς κανόνες που είναι σε ισχύ, αν και αρκετοί επιβάτες συμμορφώνονται με δυσκολία. 

Πάντως το πρόγραμμα των θερινών δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το κοινό. Δείτε το εδώ.