Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 288 νέοι θάνατοι που σχετίζονται με τον κορωνοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Το ποσοστό μόλυνσης παραμένει υψηλό ωστόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία καταπολεμά ένα νέο ξέσπασμα της ασθένειας. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο στον κόσμο από την Covid-19, με συνολικά 125.768 θανάτους από περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης χθες Κυριακή στις 20:30 μ.μ. τοπική ώρα (03:30 Δευτέρα, ώρα Ελλάδας).

Εξαιτίας της αύξησης μετάδοσης, ορισμένες Πολιτείες αναγκάστηκαν να αναστείλουν την πορεία άρσης των περιορισμών. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας διέταξε χθες το κλείσιμο των μπαρ στο Λος Άντζελες και σε έξι άλλες κομητείες σε αυτήν την πολιτεία, η οποία αντιμετωπίζει αναζωπύρωση της πανδημίας.

Κορωνοϊός: Στα ίδια επίπεδα το Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε επίσης ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 267 νέους θανάτους και 4.050 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φτάνει τους 26.648 νεκρούς επί συνόλου 216.852 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα πως ο πραγματικός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν με διαγνωστικές εξετάσεις, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.