Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία στην Καλαμπάκα, με τον θάνατο του 15χρονου Α.Κ. από αεροβόλο όπλο, ελέγχει η αστυνομία.

Ο νεαρός από την Θεόπετρα Καλαμπάκας, είχε στα χέρια του το αεροβόλο όπλο, το οποίο φέρεται να ανήκει στην οικογένειά του, το οποίο επεξεργάζονταν μαζί με έναν εκ των αδερφών του. Το όπλο ωστόσο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Η τραγωδία αυτή κινητοποίησε τις αρχές, καθώς ξεκινούν έρευνες για το πώς έφτασε στα χέρια των παιδιών το αεροβόλο όπλο που βρισκόταν μέσα στο σπίτι, αλλά και το γιατί ήταν γεμάτο. Άμεσα αναμένονται να ξεκινήσουν καταθέσεις, με την βοήθεια παιδοψυχολόγων, καθώς ο ένας εκ των αδερφών του θύματος, ήταν μαζί του την στιγμή της τραγωδίας.

Ο 15χρονος, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τον αδερφό του (17 ετών), αλλά και τον μικρότερο (3 ετών) από τα επτά συνολικά αδέρφια της οικογένειας του ιερέα της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.

Ο έφηβος, το μεσημέρι της Κυριακής, επεξεργάζονταν το αεροβόλο όπλο σε χώρο του σπιτιού, το οποίο όμως εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα ο 15χρονος να δεχτεί στο κεφάλι μία βολίδα. Στο σπίτι του έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε στο ΓΝ Τρικάλων, όπου τελικά κατέληξε περίπου στις 8:30 το απόγευμα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.