Στην αναμονή βρίσκονται δεκάδες γονείς για την έναρξη των voucher για την εγγραφή των νηπίων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Το κακό είναι ότι υπάρχει μία σημαντική καθυστέρηση από πλευράς υπουργείου για την έναρξη των προγραμμάτων. Το καλό όμως έρχεται από τον Κοινωνικό Οργανισμό που σε ανακοίνωση που είχε κάνει τις προάλλες, σταματάει εκείνο το σκηνικό που είχε χαρακτηρίσει την όλη διαδικασία τα προηγούμενα χρόνια.

Όσοι είχαν περάσει από τη Γούναρη και τα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού τις μέρες των εγγραφών, σίγουρα θυμούνται το θέμα που είχε δημιουργηθεί, με γονείς και παππούδες να στήνουν αντίσκηνα από το προηγούμενο βράδυ για να προλάβουν να πάρουν τη θέση που ζητούσαν στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της αρεσκείας τους.

Σκαμπό και καρέκλες για την ξεκούραση, μέχρι και στρώματα για ύπνο είχαμε δει έξω από τα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού. Όσο για την επομένη; Σπρωξίματα, ένταση, αναμονή, νεύρα και κούραση για μια… θέση στον ήλιο.

Εικόνες που ασφαλώς μας υποβάθμιζαν. Ορισμένοι μάλιστα έφευγαν χωρίς να καταφέρουν τίποτα ή έχοντας βρει μία θέση για το παιδί τους σε παιδικούς σταθμούς που ήταν χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους ή την δουλειά τους.

Πλέον η διαδικασία αλλάζει και για αυτό μάλλον θα πρέπει να… υμνήσουμε τον κορωνοϊό, σύμφωνα τουλάχιστον με την ανακοίνωση του Κοινωνικού Οργανισμού. Οι εγγραφές για όσους είναι ωφελούμενοι του προγράμματος και πάρουν voucher, θα γίνονται αποκλειστικά με e - mail.

Μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, οι ωφελούμενοι προκειμένου να γράψουν τα παιδιά τους στο σταθμό που επιθυμούν, θα πρέπει να αποστείλουν το voucher που κατέχουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στο email: [email protected] (το οποίο έχει οριστεί για το συγκεκριμένο σκοπό) αναφέροντας: τον Βρεφονηπιακό ή Παιδικό Σταθμό της προτίμησης τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνεται σε χρονικό διάστημα εντός 5 ημερών από την ημέρα της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων στην σελίδα της ΕΕΤΑΑ. Οπότε τέρμα η ταλαιπωρία. Απλά χρειαζόταν να έρθει ο κορωνοϊός για να εφαρμοστούν τα αυτονόητα. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.