Όσοι έχουν πάει από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Τριών Συμμάχων στην Πάτρα σίγουρα θα το έχουν προσέξει.

Οι ηλεκτρονικοί πίνακες λειτουργούν και αν αυτό θέλετε να ξέρετε αν είναι είδηση, σας πληροφορούμε ότι είναι. Όσοι χρησιμοποιούν συχνά τον προαστιακό γνωρίζουν ότι οι πίνακες των αναχωρήσεων και των αφίξεων είχαν να λειτουργήσουν εδώ και 12 χρόνια.

Πώς έγινε αυτή η αλλαγή; Μία μικρή ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Στέργιος Ρουμελιώτης και η Μαρία Μπαρμπαγιάννη, έχοντας μεράκι και αγάπη για το τρένο κατάφερε να επισκευάσει και να λειτουργήσει τους πίνακες, δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό να έχει πληροφοριακό υλικό μέσω αυτών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Διαχειριστής της Ομάδας του FB «Φίλοι Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πατρών» και Μηχανικός Τ.Ε. Η/Υ, Βασίλειος Γκλαβάς:

«Η επισκευή δεν έγινε από κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο του ΟΣΕ, αλλά από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών των τμημάτων Ηλεκτρολόγων και Πολιτικών Μηχανικών που έχουν μεράκι και αγάπη για το σιδηρόδρομο και οι οποίοι είναι μέλη στην ομάδα σε συνεργασία με τον ΟΣΕ. Τέτοιες πρωτοβουλίες και ενέργειες θα πρέπει προβάλλονται και να επικροτούνται σε οποιοδήποτε τομέα γίνονται.

Καλό θα ήταν οι φορείς να ξεκινήσουν από τώρα την αναζήτηση για την στελέχωσή τους με νέους επιστήμονες που έχουν όρεξη να προσφέρουν για να καλυτερέψουν την εικόνα των Οργανισμών και το κυριότερο να περαστεί η εξειδικευμένη τεχνογνωσία στους νέους ώστε να μην χαθεί.

Ελπίζουμε ότι και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα προχωρήσει σε προγραμματισμό και λειτουργία των Οπτικο-ηχητικών αναγγελιών εντός των συρμών (PIS – Passenger Information System) Συγχαρητήρια Μαρία και Στέργιο. Ευχόμαστε καλό Πτυχίο και καλή σταδιοδρομία που αλλού στο σιδηρόδρομο!!!».