Μάλλον δεν ήταν και τόσο θετικά τα νέα που πήραν από την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος τα μέλη της επιτροπής για το γήπεδο των Προσφυγικών.

Ως γνωστόν, ο δήμος πριν από δέκα ημέρες, είχε προχωρήσει σε σύσκεψη, παίρνοντας την πρωτοβουλία και μπαίνοντας μπροστά για να ξεκινήσουν οι εργασίες στο ιστορικό γήπεδο που εδώ και χρόνια παραμένει κλειστό.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής συγκροτήθηκαν ορισμένοι τρόποι για να διεκδικηθεί το έργο και να βρεθούν τα περίπου 100.000 ευρώ που λείπουν από την προϋπολογισμό του αφού τα 40.000 ευρώ υπάρχουν από την ΕΠΣΑ.

Με αυτό το σκεπτικό τα μέλη της επιτροπής για το γήπεδο των Προσφυγικών, μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και ο αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος, συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη και το επιτελείο της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια πρότεινε να ρυθμιστεί η διαδικασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ώστε να ανακατασκευάσει η ίδια το γήπεδο με προγραμματική σύμβαση, με τις εργασίες να ξεκινούν τον Ιούλιο και να ολοκληρώνονται στην καλύτερη περίπτωση σε 16 μήνες.

Ωστόσο, το τοπικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη το γήπεδο των Προσφυγικών και η όλη προσπάθεια γίνεται με γνώμονα την άμεση έναρξη του έργου το οποίο ήδη έχει καθυστερήσει πάνω από τρία χρόνια.

Έτσι, ο δήμος και τα μέλη της επιτροπής έφυγαν απογοητευμένοι από την Περιφέρεια, αναζητώντας πλέον άλλους τρόπους για το άμεσο ξεκίνημα των εργασιών, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο σύντομα η ανακατασκευή του.