«Βόμβα» μεγατόνων έσκασε από την FIBA που αν τεθεί σε ισχύ δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην ομάδα του Απόλλωνα Πατρών για την μεταγραφική της ενίσχυση.

Σύμφωνα με το basketblog η FIBA, καθώς ενημέρωσε την ΕΟΚ ότι πλέον θα τηρείται αυστηρά ο νόμος και οι ομάδες που έχουν ΒΑΝ δεν θα μπορούν να κάνουν καμία απολύτως μεταγραφή, αν δεν ξοφλήσουν τα λεφτά που χρωστάνε!

Μάλιστα αν η ΕΟΚ δεν αποτελέσει τον θεματοφύλακα της απόφασης αυτής, τότε η FIBA θα ρίχνει σε εκείνη πρόστιμα για κάθε παράβαση.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι ομάδες που έχουν ban δεν θα μπορούν να ενισχύονται από την… εσωτερική αγορά, άρα δεν μπορούν να κάνουν καμία απολύτως μεταγραφή.

Μέχρι τώρα οι ομάδες με ΒΑΝ είχαν βρει το… παραθυράκι της «εσωτερικής αγοράς». Μπορούσαν δηλαδή να ενισχυθούν με παίκτες Ελληνες και ξένους που έπαιζαν στην ελληνική αγορά την τελευταία σεζόν.

Πλέον απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά ακόμα και οι μεταγραφές εκείνων που το letter of clearance βρίσκεται στην Ελλάδα, σε ομάδες που έχουν ban. Να αναφέρουμε ότι για τον Απόλλωνα το πρόβλημα παρουσιάζεται μέσα από την υπόθεση του Ακερ.

Η ομάδα της Αχαΐας θα πρέπει να τακτοποιήσει τα οφειλόμενα προς τον Αμερικανό μέχρι τις 20 Ιουλίου. Αν έχει κάνει ήδη μεταγραφή, τότε θεωρείται άκυρη και η ΕΟΚ βάση του εγγράφου θα πληρώσει πρόστιμο.