Μπορεί η τουριστική περίοδος να ανοίγει πλέον επί της ουσίας, με το άνοιγμα του αεροδρομίου του Αράξου και του Ακτίου που αποτελούν τους δύο μεγάλους τροφοδότες επισκεπτών της Δυτικής Ελλάδας, όμως, τα ξενοδοχεία αντί για κρατήσεις έχουν ακυρώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος τις τελευταίες ημέρες οι ακυρώσεις όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά έχουν γίνει ακόμα πιο εντατικές και προέρχονται κυρίως από την αγορά της Ρωσίας και γενικότερα των ρωσόφωνων χωρών.

Οι ακυρώσεις αφορούν προγραμματισμένα ταξίδια που ήταν να γίνουν από την Ρωσία και την Ουκρανία μέσα στον Ιούλιο.

Η αύξηση όμως των κρουσμάτων στη Ρωσία και στις χώρες γύρω από αυτήν, έδιωξε μακριά και την τελευταία ελπίδα όσων πίστευαν ότι φέτος θα έρχονταν στην Ελλάδα για διακοπές.

Είναι οριστικό σχεδόν ότι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί θα λείψουν από τα ξενοδοχεία της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα για τη φετινή σεζόν. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες εκτιμήσεις με την έξαρση που έχει ο κορωνοϊός στη Ρωσία και στον Ουκρανία, το εμπάργκο από την Ελλάδα θα συνεχιστεί και μετά τον Ιούλιο.

Όμως και από τη Γερμανία τα μηνύματα που έρχονται δεν είναι και τόσο αισιόδοξα, σύμφωνα με τους ξενοδόχους, παρά τα όσα θέλει να διαρρέει το υπουργείο Τουρισμού. Η αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας δημιουργεί πρόβλημα.

Λόγω αυτού ορισμένα αεροδρόμια της Γερμανίας θα παραμείνουν κλειστά και κάποια από αυτά είχαν συχνή συγκοινωνιακή σχέση, με πολλές πτήσεις με το αεροδρόμιο το Αράξου, όπως για παράδειγμα αυτό του Μονάχου.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η επίσημη κατεύθυνση από πλευράς πολιτικής της κυβέρνησης της Γερμανίας που σπρώχνει τον κόσμο να πάει φέτος διακοπές σε ένα κοντινό μέρος της χώρας τους, όπως για παράδειγμα η Πολωνία ή η Αυστρία.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, οι ευπαθείς ομάδες των Γερμανών υπογράφουν σχετικό συμφωνητικό που φέρουν να έχουν την ευθύνη για το αν τους συμβεί κάτι, σε περίπτωση που πάνε διακοπές στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα της Νότιας Ευρώπης.

Όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους και όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, είναι ανασταλτικοί παράγοντες για τον φετινό τουρισμό.