Στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε χθες το όριο των 2,5 εκατομμυρίων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Αυτό κατά την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού μοιάζει να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο στο νότιο τμήμα της χώρας που έχει υποστεί ήδη το πιο βαρύ πλήγμα στον κόσμο. Ως τις 17:30 (τοπική ώρα· 00:30 σήμερα Κυριακή ώρα Ελλάδας), είχαν καταγραφεί 2.500.419 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με αυτή τη σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης. Ενώ ο απολογισμός των νεκρών στη χώρα ανερχόταν σε 125.434.
31.362 θάνατοι από κορωνοϊό στη Νέα Υόρκη

Με 31.362 θανάτους και 391.923 επιβεβαιωμένα κρούσματα, η Νέα Υόρκη παραμένει η πολιτεία που έχει χτυπηθεί περισσότερο. Όμως η πανδημία έχει μεταφερθεί σε πολιτείες από τον Νότο προς την Δύση. Στις πολιτείες που καταγράφουν πάνω από 100.000 κρούσματα μόλυνσης συγκαταλέγονται η Καλιφόρνια, το Νιου Τζέρζι, το Τέξας, το Ιλινόι, η Φλόριντα και η Μασαχουσέτη.

Ιδίως στο Τέξας, τη Φλόριντα, την Καλιφόρνια και την Αριζόνα καταγράφονται σχεδόν καθημερινά θλιβερά ρεκόρ νέων κρουσμάτων μόλυνσης τα τελευταία 24ωρα, γεγονός που ανάγκασε τις τοπικές αρχές να κάνουν βήματα προς τα πίσω στη διαδικασία άρσης των μέτρων περιορισμού.