Νίκη για διαφορετικούς λόγους θέλει απόψε (28/06, 21:30) η κάθε μία ομάδα. Η ΑΕΚ, η οποία πρόσφατα προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, μετά από ένα συναρπαστικό δεύτερο ημιτελικό με τον Άρη, στην παράταση κυνηγάει το τρίποντο που θα την διατηρήσει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, αν φύγει με τους τρεις βαθμούς από το ΟΑΚΑ. Θα είναι πρωταθλητής ακόμα και με ισοπαλία, εφόσον λίγη ώρα πριν δεν έχει νικήσει ο ΠΑΟΚ τον Άρη.

Τα προβλήματα για την Ενωση είναι πολλά, καθώς ο Μάσιμο Καρέρα για το αποψινό ντέρμπι, δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες έξι ποδοσφαιριστών. Ο Ιταλός κόουτς ήταν γνωστό πως δεν υπολόγιζε τους τιμωρημένους Σιμόες, Μάνταλο και Ολιβέιρα, ενώ οι Μπακάκης και Λόπες λόγω των ενοχλήσεων που νιώθουν με μυϊκά προβλήματα ακολούθησαν ατομικά προγράμματα και «τρέχουν» να προλάβουν το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Στην αποστολή της ΑΕΚ βρίσκονται οι: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Οικονόμου, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Χούλτ, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σταμούλης, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Αλμπάνης, Σαμπανάτζοβιτς, Σαρδέλης, Μπότος, Λιβάια, Αραούχο, Χριστόπουλος, Μαχαίρας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, άφησε ξανά εκτός αποστολής τον Ματιέ Βαλμπουενά ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Βαλμπουενά είχε χάσει τα ματς με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, αλλά και αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Ο Μαρτίνς αποφάσισε να τον αφήσει εκτός αποστολής και από το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (21:30) καθώς έκρινε ότι δεν ήταν απόλυτα έτοιμος.

Η 22αδα του Ολυμπιακού αποτελείται από τους: Σα, Αλέν, Τζολάκη, Ελαμπντελαουί, Γκασπάρ, Τοροσίδη, Παπαδόπουλο, Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Τσιμίκα, Καφού, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Γκιλιέρμε, Ραντζέλοβιτς, Μασούρα, Λοβέρα, Μπρούνο, Φορτούνη, Χασάν, Ελ Αραμπί.

Η ΑΕΚ είναι αήττητη για 14 παιχνίδια πρωταθλήματος, μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ξάνθη, έχοντας εννέα νίκες και πέντε ισοπαλίες. Τώρα δεν έχει δεχτεί γκολ στα τέσσερα από τα έξι τελευταία γηπεδούχος, ενώ στα προηγούμενα εννέα το είχε καταφέρει μόλις δύο φορές! Έχει δεχτεί πέντε γκολ στα εννέα τελευταία, ενώ είχε δεχτεί εννέα στα έξι πρώτα.

Με τον Ολυμπιακό είναι το μοναδικό από τα 15 παιχνίδια της έδρας της που δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός ο οποίος νίκησε την Τετάρτη τον ΠΑΟΚ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου, εκεί όπου θα βρει ξανά στον δρόμο του, την ΑΕΚ.

Είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει και τα τρία παιχνίδια των Play Off, με τελευταίο το 3-0 επί του Παναθηναϊκού. Τώρα έχει κερδίσει τα οκτώ τελευταία για το πρωτάθλημα και 12 στα 14 τελευταία, με μοναδική απώλεια την ισοπαλία με την ΑΕΚ. Επίσης έχει 16 νίκες στα 18 τελευταία, με ισοπαλίες με Βόλο και ΑΕΚ.

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ, τα δύο τελευταία ματς ήλθαν ισόπαλα, 0-0 στην κανονική περίοδο και 1-1 την περασμένη σεζόν, με τον Μπακασέτα να ισοφαρίζει στο τέλος και να κρατά την ΑΕΚ αήττητη για πέντε παιχνίδια γηπεδούχο. Συνολικά, εχει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Ο Ολυμπιακός έχει να νικήσει την ΑΕΚ εκτός έδρας από τις 11 Νοεμβρίου 2012, τη σεζόν του υποβιβασμού της, με το ευρύ 4-0. Είναι η μοναδική νίκη του στις εννέα τελευταίες επισκέψεις, όπου η ΑΕΚ έχει πέντε νίκες και τρία ακόμα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Η ιστορία

Νίκες ΑΕΚ: 37

Ισοπαλίες: 33

Νίκες Ολυμπιακού: 50

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 22

Ισοπαλίες: 22

Νίκες Ολυμπιακού: 16

Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου
27.10.2019: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0
(9’ σουτ Ρούμπεν Σεμέδο, 77’ σουτ Καμαρά)
26.01.2020: ΑΕ​Κ – Ολυμπιακός 0-0
(Στο 87’ κόκκινη Αντρέ Σιμόες της ΑΕΚ)

Πηγή: gazzetta.gr