Το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερο λόγω κορωνοϊού. Οι εκδηλώσεις σε όλα τα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα θα είναι σαφώς λιγότερες και με πολύ λίγο κοινό και με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας είναι και πιο λίγες και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα στηριχθούν κυρίως σε συνεργασίες με ερασιτεχνικές τοπικές θεατρικές ομάδες και σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού Πάτρας.

Το ότι δεν θα έρθουν στην πόλη μας μεγάλα καλλιτεχνικά ονόματα δεν σημαίνει και ότι οι εκδηλώσεις δεν θα είναι εξίσου καλές. Αντίθετα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλλιτεχνικά σχήματα που θα μας εκπλήξουν.

Φυσικά το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης μας θα έχει ξεχωριστή θέση σε ότι αφορά τις θεατρικές παραστάσεις μαζί με διάφορα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα, όπως ην Θεατρική Ομάδα Λεύκας «Ήθος ποιεί», την Θεατρική Ομάδα Ροιτίκων Θ.Ε.Ο.ΡΟ., την Θεατρική Ομάδα Σαραβαλίου, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Υποκριτικής του ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ,από την Ομάδα Α’ ΕΛΜΕ και την Ομάδα Εργαζομένων του Ο.Τ.Ε.

Σε ότι άφορα τις συναυλίες στην πόλη φέτος θα τραγουδήσουν οι Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Μαριάννα Πολυχρονίδη και Χρήστος Θηβαίος με τους StringDemons. Ξεχωριστή θα είναι και η συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» με την Γιώτα Νέγκα, στον Αρχαιολογικό χώρο Βούντενης, στις 3 Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων ιδιαίτερη θα είναι και η συναυλία-αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη από την Ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.