Συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Παρασκευής, στον Δήμο Χερσονήσου στο Ηράκλειο Κρήτης δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε ο ένας ημεδαπός κατά τον χρόνο που είχε μεταβεί σε υπαίθριο χώρο προκειμένου να παραλάβει ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και συνελήφθη. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σημείο αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20,7 γραμμάρια ηρωίνης.

Στη συνέχεια συνελήφθη και ακόμη ένας ημεδαπός ο οποίος όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα είχε αποκρύψει την ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών στο εν λόγω σημείο και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 282,7 γραμμάρια ηρωίνης, ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο. Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σύλληψη και στα Χανιά

Στην σύλληψη ενός αλλοδαπού για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προχώρησε η Αστυνομία στα Χανιά.

Στην κατοχή του, ύστερα από έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε και σε αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα 93 γραμμαρίων ηρωίνης σε μορφή βράχου και μια ζυγαριά ακριβείας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.