Ο Κώστας Καραφώτης μιλάει σε εβδομαδιαίο περιοδικό για την συμμετοχή του στο J2US. Ο Τραγουδιστής μιλώντας στο Tv Έθνος εξηγεί πώς ήταν τα γυρίσματα της σειράς «Room service πλιζ» του Αλέξανδρου Ρήγα.

Από τα τραγούδια που έχετε ερμηνεύσει, ποιο ξεχωρίζεις και για ποιο λόγο;

Το «Americano», γιατί ξεφύγαμε από τα τετριμμένα. Χορέψαμε, το χαρήκαμε και πήραμε και πολύ καλή βαθμολογία.

Τι θέλετε να πείτε στο παιχνίδι που ακόμη δεν το έχετε πει;

Κάτι από παλιό μιούζικαλ. Δεκαετιών '40-'50.

Εσύ ξεκίνησες την καριέρα σου από ένα τάλεντ σόου.

Τάλεντ σόου και ριάλιτι, γιατί στο «Fame Story» η ζωή μας ήταν εκτεθειμένη 23 ώρες το 24ωρο...

Θεωρείς πως αυτή η απόφαση σου σε εξέλιξε ή θα μπορούσες να είχες ακολουθήσει μουσικά έναν άλλο δρόμο; Κάνοντας μια αναδρομή πώς το βλέπεις;

Σίγουρα δεν μπορώ να το δω στο θέμα της εξέλιξης. Πριν από 16 χρόνια ήταν μια αυθόρμητη απόφαση που είχε ως στόχο τη μουσική και μόνο. Ήταν τόση η αγάπη μου για τη μουσική που δεν με πείραζε το υπόλοιπο κομμάτι, το οποίο δεν ήταν σε μένα τόσο οικείο. Δηλαδή της έκθεσης στην κάμερα. Το κίτρινο κομμάτι αυτής της όλης κατάστασης. Είχα τόση αγάπη για το τραγούδι που παρέβλεψα όλα τα υπόλοιπα.

Καλώς τα παρέβλεψες;

Καλώς, γιατί δεν στάθηκα εκεί.

Πώς από την Ιατρική, και πτυχιούχος μάλιστα, έγινε η μετάβαση στο τραγούδι;

Όπως σε πολύ κόσμο που κάνει επαγγελματική μετάβαση. Δεν είναι κάτι δύσκολο, ούτε κάτι εύκολο, ούτε κάτι το οποίο ορίζεις από πριν. Η Ιατρική ήταν μια αγάπη που είχα προς το επάγγελμα και λειτούργημα. Ήθελα λοιπόν να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και μετά να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Σεβάστηκα τον κόπο των γονιών μου που με σπούδασαν τόσα χρόνια και θεώρησα σωστό να τους πάω κάτι πίσω. Το πτυχίο το αναγνώρισα στην Ελλάδα και είμαι γραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογα. Η ευχή βέβαια των γονιών μου στη συνέχεια ήταν να ακολουθήσω αυτό που με κάνει χαρούμενο και να νιώθω καλύτερα ως άνθρωπος. Ετσι ακολούθησα το όνειρο μου.

Τώρα θα άφηνες για κάποιο άλλο επάγγελμα το τραγούδι;

Δεν το θεωρώ επάγγελμα το τραγούδι. Είναι μια αγάπη που έχω και μου αποφέρει εισόδημα, αλλά παράλληλα ασχολούμαι και με άλλα πρότζεκτ, επιχειρηματικά αλλά και τηλεοπτικά.