Την εμπιστοσύνη των πολιτών στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταδεικνύει η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο. Αυτή η εμπιστοσύνη αποτυπώνεται στα ποσοστά που λαμβάνει η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου: Το κυβερνών κόμμα προηγείται και σε αυτή τη δημοσκόπηση, όπως και σε όλες τις προηγούμενες, με διψήφιο ποσοστό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το γκάλοπ της GPO η ΝΔ λαμβάνει 41%, έναντι 22% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη διαφορά, δηλαδή, να φτάνει τις 19 μονάδες. Ακολουθεί με 6% το ΚΙΝΑΛ, 5.5% το ΚΚΕ, 4% η Ελληνική Λύση, ενώ στο 2,5% περιορίζεται το ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Όμως, το δυσχερές πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις για τις συνομιλίες του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, αποτυπώνει η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στην εφημερίδα.

Όπως μετέδωσε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, στην ερώτηση «πιστεύετε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας γνώριζε όσα καταγγέλλονται σήμερα;» οι απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες είναι: Ναι 34,5%, Μάλλον Ναι 20,2%, Όχι 19,6%, Μάλλον Όχι 10,6%, ΔΞ/ΔΑ 15,1%.

Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη», το 39.6% απαντά Ναι, Μάλλον Ναι το 22,7%, Όχι το 19%, Μάλλον Όχι το 7,8%, ενώ ΔΞ/ΔΑ το 10,9%.

Το 62,3% πιστεύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή, στην ερώτηση αν «υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο συμμετείχε σε οικονομικές δοσοληψίες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», οι ερωτηθέντες απάντησαν: Συμφωνώ 36,2%, Μάλλον Συμφωνώ 17,5%, Διαφωνώ 26,7%, Μάλλον Διαφωνώ 4,2%, ΔΞ/ΔΑ 15,4%.

Το 53,7% των ερωτηθέντων δηλαδή πιστεύει ότι υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.