Μια δήλωση που μας έκανε να γελάσουμε αλλά και να τρέξουμε στην κουζίνα και να μαγειρέψουμε α λα Άκη Πετρετζίκη έκανε πασίγνωστο καλλιτέχνης.

Ο λόγος για τον Τάκη Ζαχαράτο, ο οποίος λίγο πριν ξεκινήσει την παράσταση «Έλα μια βόλτα», στο θέατρο Άλσος, μίλησε για τον κορονοϊό, τη μαγειρικά και όσα περνούσαν από το μυαλό του κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Αποφάσισες να δούλεψεις το καλοκαίρι...

Ήμουν στο σπίτι μου κι είπα ότι θα δουλέ­ψω ένα χρόνο μετά, λόγω του κορονοϊού. Ήταν να κάνω περιοδεία κι αναβλήθηκε. Το χειμώνα μου είπαν να το ξεχάσω, γιατί θα έχει δεύτερο κύμα κο­ρονοϊού, όποτε είχα πείσει τον εαυτό μου, για να μη στενοχωρηθώ κιόλας, ότι θα δουλέψω ένα χρόνο μετά, δηλαδή του χρόνου το καλοκαίρι.

Πώς βίωσες τον εγκλεισμό με τα αναγκαία πε­ριοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού;

Έκατσα κι έγραψα ένα μυθιστόρημα, που το είχα καιρό στο κεφάλι μου, για να μην τρελαθώ. Είχα καθημερινά το πρόγραμμα μου, από ένα σημείο και μετά, γιατί στην αρχή έπεσε... μασά... από το αλμυρό στο γλυκό και το αντίστροφο.

Πόσα κιλά πήρες;

Πήρα 6 κιλά στον κορονοϊό. Δεν υπήρχε συνταγή του Πετρετζίκη που να μην την κάνω, μόνο τον ίδιο δεν έφαγα. Δεν ξέρω τι είχα πάθει...

Μαγειρεύεις;

Μαγειρεύω πάρα πολύ, «το έχω» με τη μαγει­ρική, αλλά έπαιρνα και ντελίβερι. Είχα τιγκάρει το ψυγείο, μ' είχε πιάσει αυτό της... κατοχικής συμπεθέρας, αλλά μόλις είδα το μάγουλο μου να εμφανίζεται... ΟΚ... δεν μ' ένοιαζε, γιατί δεν υπήρχε λόγος, το ευχαριστήθηκα, είπα ότι θα πα­χύνω και θα τα χάσω. Όταν «έσκασε» η πρόταση για το θέατρο «'Αλσος», άρχισε η δίαιτα, η σωστή διατροφή δηλαδή, κι η γυμναστική.Έτσι έχασα τα 6 κιλά μέσα σε δύο μήνες, ενώ θέλω να χάσω άλλα 3 κιλά και θα είμαι μια χαρά.

Πηγή: Λοιπόν