Η 26η Ιουνίου έχει οριστεί από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. 

Τα ναρκωτικά αποτελούν ένα φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας που υπήρχε παλιά, υπάρχει και σήμερα. Σαν φαινόμενο είναι συνδεδεμένο με κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, παρά την ενημέρωση που υπάρχει.

Απέναντι στα αδιέξοδα που δημιουργούν τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα και συμβάλουν στην εξάπλωση της χρήσης ναρκωτικών, οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέπουν την επίλυσή τους και θα αποτρέπουν την εξάπλωση της χρήσης τους.

Η σημερινή μέρα είναι αφορμή για περισυλλογή και αυτοκριτική, ώστε να υπάρχει σταθερός και καθημερινός αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά, όχι μόνο με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αλλά και με διαρκή συντονισμό με φορείς και το ίδιο το Υπουργείο Υγείας. 

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας με όσες δυνάμεις διαθέτει παλεύει για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικές ουσίες, προβάλλοντας έναν άλλο τρόπο ζωής ώστε η κοινωνία μας να κερδίσει αυτόν τον αγώνα. Προϋπόθεση για αυτό είναι η δημιουργία υποδομών που θα δημιουργούν και θα ενθαρρύνουν την θεραπεία και την απεξάρτηση, δίνοντας διέξοδο ιδιαίτερα στην νεολαία μας.

Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει τόσο να το αναδείξουμε όσο και να το εξαλείψουμε!