Μπορεί η τουριστική κίνηση στην Πάτρα να ήταν πάντοτε περιορισμένη (με εξαίρεση την καρναβαλική περίοδο), μπορεί ο κλάδος του τουρισμού να έχει χτυπηθεί από την κρίση του κορωνοϊού όσο κανείς, μπορεί δύσκολα να δούμε φέτος τουρίστες στην πόλη μας, όμως η ζωή δεν σταματά στο καλοκαίρι του 2020.

Υπάρχει και συνέχεια, υπάρχει και μέλλον και το μέλλον δείχνει ότι η Πάτρα μπορεί να έχει μία τουριστική ανάπτυξη και κατά συνέπεια υπάρχει το έδαφος για επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα.

Έτσι ετοιμάζονται ορισμένες επιχειρηματικές κινήσεις, κάποιες εκ των οποίων βρίσκονται στην τελική ευθεία, που αναμένεται να αλλάξουν το ξενοδοχειακό σκηνικό στην Πάτρα και να ενισχύσουν τον στόλο των ξενοδοχειακών μονάδων της Πάτρας.

Κινήσεις που μπορεί να αφορούν πωλήσεις μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων σε νέους επενδυτές ή ανακαινίσεις νεοκλασικών ακινήτων στο πλαίσιο της ανερχόμενης τάσης των boutique hotels που εκφράζουν την νέα δυναμική στον ξενοδοχειακό κλάδο που έχει φτάσει και στην χώρα μας.

Ως προς το πρώτο κομμάτι ο ομογενής Πατρινός επιχειρηματίας Αθανάσιος Στεφανόπουλος που ανακαίνισε και αναδιαμόρφωσε το σπίτι του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά, στην οδό Κορίνθου, φτιάχνοντας την Στέγη Γραμμάτων, ήταν κοντά σε ένα deal.

Είχε ξεκινήσει συζητήσεις για την αγορά του ξενοδοχείου Patras Palace (παραμένει κλειστό μετά την πανδημία) με την οικογένεια Γιαννάτου, συζητήσεις που ήταν σε προχωρημένο στάδιο πριν από τον κορωνοϊό, αλλά για την ώρα έχουν παγώσει.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι όψιμο και υπάρχουν πολλές πιθανότητες για να συνεχιστούν οι συζητήσεις. Πρόκειται για ένα πολυτελές ξενοδοχείο, τεσσάρων αστέρων που διαθέτει 67 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια.

Το Μέγαρο Γαλανόπουλου και το νεοκλασικό της Παντανάσσης

Εκτός αυτού, το Μέγαρο Γαλανόπουλο, έχει μετατραπεί στο πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο της Πάτρας, στην κατηγορία των boutique hotels, σε μία επένδυση που δίνει ζωή σε ένα νεοκλασικό στολίδι της πόλης που βρίσκεται μάλιστα σε ένα τουριστικά κομβικό σημείο, απέναντι από το Ρωμαϊκό Ωδείο.

Το ξενοδοχείο θα ονομαστεί "The Bold Type", ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον όλα πάνε καλά θα έχει ανοίξει μέχρι τα τέλη Ιουλίου, προσφέροντας πάνω από 30 θέσεις εργασίας.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται και η ανακαίνιση – αναδιαμόρφωση του νεοκλασικού της Παντανάσσης που όπως έγραψε το patrasevents.gr θα μετατραπεί σε boutique hotel.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες προχωρούν και το ξενοδοχείο θα έχει ανοίξει πιθανότατα μέχρι την περίοδο των Χριστουγέννων.

Εξάλλου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ρυθμούς ανακαίνισης αναμένεται να μπει και το «Κωνσταντίνος Παλαιολόγου» στην οδό Γεροκωστοπούλου της Πάτρας, λειτουργώντας αυτόνομα από το «Βυζαντινό».


Ακούγονται πολλά και για άλλες νέες κινήσεις

Μέσα στις ανακατατάξεις θα πρέπει ασφαλώς να προσθέσουμε και τον ξενώνα νεότητας που ετοιμάζει στις πρώην σταφιδαποθήκες της Καρόλου η εταιρεία Dimand που θα λειτουργεί και ως ξενοδοχείο για τουρίστες, ενώ πολλά ακούγονται για μία νέα επένδυση στην ίδια κατεύθυνση, που είναι να γίνει στο κτίριο της Αλάμπρα στα Ψηλαλώνια.

Κι ασφαλώς υπάρχουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,  δύο ακόμα περιπτώσεις στο ευρύτερο κέντρο της Πάτρας, που ενδέχεται να διαμορφωθούν σε μικρά ξενοδοχεία πολυτελούς διαμονής.

Γενικότερα υπάρχει μία κινητικότητα, με αρκετούς Πατρινούς και μη, που έχουν μία οικονομική δυνατότητα, να επενδύουν και να ποντάρουν στον τουρισμό βλέποντας μακροπρόθεσμα.