Ούτε την πρόταση των εμπόρων για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις δεν φαίνεται να κάνει αποδεκτή η κυβέρνηση.

Οι έμποροι της χώρας, μέσω της συνομοσπονδίας τους - και ανάμεσα σε αυτούς και ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας - έχουν κάνει μία σειρά από προτάσεις στην κυβέρνηση, όχι για να μπουν στο πλέγμα της ανάπτυξης, αλλά για να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοικτές, μετά το διάστημα της πανδημίας.

Η κυβέρνηση όμως έχει αρνηθεί όλες τις προτάσεις αυτές με κορυφαία την επιχορήγηση (και όχι τον δανεισμό, έστω και με χαμηλό επιτόκιο) των 5.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση για να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της.

Όμως εκτός από τις προτάσεις αυτές που έχουν να κάνουν με την ρευστότητα, η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν θα κάνει αποδεκτές και αυτές ακόμα που έχουν σαν στόχο τους την τόνωση της αγοράς.

Μία από αυτές είναι η πρόταση για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις. Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, όπως και όλοι σχεδόν οι σύλλογοι της χώρας, έχουν ζητήσει οι καλοκαιρινές εκπτώσεις να ξεκινήσουν την 1η Αυγούστου.

Η κυβέρνηση, όμως, προσανατολίζεται στο να μην αλλάξει την ημερομηνία και να τις ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου. Κανονικά δηλαδή.

«Κάναμε αυτή την πρόταση γιατί γνωρίζαμε ότι έτσι και αλλιώς το σύνολο των καταστημάτων έχει προσφορές. Πιστεύουμε ότι έτσι θα τονωθεί καλύτερα η αγορά» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη οι προσφορές σε πολλά από τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας ξεκινούν από το 20% και φτάνουν έως το 50%, ενώ αρκετά από αυτά τα μαγαζιά εφόσον οι εκπτώσεις αρχίσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, θα τις προσαρμόσουν στο κλίμα. Στόχος τι άλλο; Να προσελκύσουν πελάτες και να αυξήσουν τη ζήτηση.