Ένα παραμυθένιο ταξίδι γεμάτο εμπειρίες, γνώσεις φαντασία, αλληλεπίδραση, χαρά και δημιουργία βγαλμένο μέσα από αγαπημένα παραμύθια τελειώνει.

Στο πρόγραμμα έλαβαν συνολικά μέρος οχτώ νηπιαγωγεία από την Ελλάδα και ένα σχολείο από τη Σερβία. 

"Ένα έργο που το χαρήκαμε όλοι μας! 

Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία όλους τους συνεργάτες μας εκπαιδευτικούς και μαθητές του έργου καθώς και την κ.Κατερίνα Γαστεράτου του 15ου Νηπιαγωγείου Γαλατσίου ως εμπνευστής του έργου για την τιμή και την εμπιστοσύνη να συμπορευτούμε ως ιδρυτές και συντονιστές. 

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας τα Στρουμπειάκια και τους γονείς τους για την στήριξη και την αμέριστη βοήθεια καθόλη την διάρκεια της χρονιάς.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σχεδιάστηκε στα πλαίσια της eTwinning δράσης STEM 2.0 και αποσκοπoύσε στην προσέγγιση των Μαθηματικών του Νηπιαγωγείου μέσα από γνωστά ή μη παραμύθια και μύθους με αξιοποίηση του εξοπλισμού kids first coding-robotics και bee bot ή με ανεξάρτητες δραστηριότητες. Παράλληλος στόχος η επικοινωνία, συνεργασία και αλληλεπίδραση με άλλα σχολεία της Ευρώπης.
Σκοπός του προγράμματος ήταν  οι μαθητές να επεξεργάζονται και να αξιοποιούν νέα δεδομένα, να συγκρίνουν και να μετασχηματίζουν απλές σχέσεις και διαδικασίες με τη δοκιμή και τον έλεγχο. Να ενδιαφέρονται να επινοούν και να επιλύουν προβλήματα και να αξιοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία. 

Μασκότ του έργου ήταν ο ντεντέκτιβ Μύθης με βοηθό το ρομποτάκι του. Κάθε φορά που αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, ο ίδιος απευθυνόταν στα παιδιά και ζητούσε τη βοήθειά τους.

Ο Ντεντέκτιβ Μύθης αγαπήθηκε πάρα πολύ από τα παιδιά.

Παράλληλα κάθε σχολείο έθετε κι ένα μαθηματικό πρόβλημα προς επίλυση από τα συνεργαζόμενα σχολεία. Χάρη στη συνεργασία όλων των σχολείων που λειτουργούσαν σαν  μια ομάδα για το σκοπό αυτό  δόθηκαν λύσεις σε όλα τα προβλήματα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο   μπορείτε να δείτε στο ιστολόγιο του Νηπιαγωγείου μας τις δράσεις μας σε αυτό το παραμυθένιο μαθηματικό ταξίδι.

https://blogs.sch.gr/15nipat/category/steam/

Το έργο μας αναρτήθηκε στην πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας STEAMonEdu  καλών πρακτικών

https://steamonedu.eu/platform/platform_material

Submitted by GeorgiaPagania on Tue, 16/06/2020 

Καλό Καλοκαίρι" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.