Απομονωμένα είναι τα Καλάβρυτα συγκοινωνιακά, με μόλις δυο δρομολόγια του ΚΤΕΛ  να εκτελούνται τους τελευταίους μήνες από την Πάτρα, στην όμορφη ιστορική πόλη του Χελμού.

Το πρώτο δρομολόγιο ξεκινά στις 6 παρά τέταρτο το πρωί, καθώς τα πρωινό δρομολόγιο των 7.15 έχει πλέον καταργηθεί.

Καταργήθηκε επίσης και το δρομολόγιο των 17:00 που υπήρχε παλιότερα. Πλέον έτσι υπάρχει μόνο το πρωινό των 5:45 και το αντίστοιχο που επιστρέφει από την Καλάβρυτα στην Πάτρα στις 14:00 το μεσημέρι.

Τα Καλάβρυτα, αλλά και γενικότερα η ορεινή Αχαΐα, καθώς το λεωφορείο αυτό εξυπηρετεί την Χαλανδρίτσα, όπως και τα χωριά που υπάρχουν στην διαδρομή, είναι αποκομμένα σχεδόν εντελώς από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε ανθρώπους που μπορεί να εργάζονται στην Χαλανδρίτσα ή στα Καλάβρυτα, όμως μένουν στην Πάτρα και είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται καθημερινά με το αυτοκίνητο τους αφού ακόμα και τα δρομολόγια που υπάρχουν δεν τους βολεύουν.

Δημιουργεί όμως πρόβλημα και στους επαγγελματίες της εστίασης και των ξενοδοχειακών υπηρεσιών των Καλαβρύτων που όπως υποστηρίζουν το ενδεχόμενο της ενίσχυσης των δρομολογίων των Υπεραστικού ΚΤΕΛ θα έδινε μία παραπάνω κίνηση στην αγορά της πόλης τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τα τέλη του Ιουλίου και τον Αύγουστο τα χωριά της ορεινής Αχαΐας έχουν παραδοσιακά μία παραπάνω κίνηση αφού δεν είναι λίγοι αυτί που επιλέγουν το βουνό για τον παραθερισμό τους.

Κατά συνέπεια η ενίσχυση των δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ θα διευκόλυνε όσους δεν έχουν δικό τους όχημα και θα έδινε μία μεγαλύτερη ζωή στα χωριά, αλλά και στο κέντρο της ορεινής Αχαΐας, τα Καλάβρυτα.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση έχουν κάνει τόσο οι δήμοι Ερυμάνθου και Καλαβρύτων, όσο και οι ξενοδόχοι της μαρτυρικής πόλης.