Συστατικά
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί Παρμεζάνα
  • 4 αβγά, χτυπημένα
  • αλάτι και πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και χτυπάς τα αβγά σε ένα μπολ.
  • Σε ένα τηγάνι, ρίχνεις αρχικά το ελαιόλαδο και το αφήνεις να κάψει. Προσθέτεις τις πατάτες και τις τηγανίζεις περίπου για 15 λεπτά, φροντίζοντας να τις γυρίζεις και από τις δύο πλευρές.
  • Μειώνεις τη φωτιά στο μισό και προσθέτεις τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνεις και ολοκληρώνεις με τα αβγά. Αφήνεις το μείγμα σου να «δέσει» για 2 -3 λεπτά.
  • Τοποθετείς το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνεις για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρείς από το φούρνο και τρίβεις από πάνω την παρμεζάνα. Ψήνεις ξανά για 3 λεπτά.
  • Απολαμβάνεις!

Πηγή: tlife.gr