Επιτυχημένη ηθοποιός, supermodel, μητέρα τριών παιδιών και σύζυγος του ηθοποιού και σκηνοθέτη Louis Garrel, η Laetitia Casta στα 42 της φωτογραφήθηκε για την γαλλική Madame Figaro και μίλησε εφ' όλης της ύλης.


Για την δεκαετία των 40 η Γαλλίδα σταρ είπε: «Η ηλικία δεν έχει σημασία για μένα και το βρίσκω ανυπόφορο να κατηγοριοποιώ τις καταστάσεις προσπαθώντας να βρω τη σωστή φόρμουλα. Βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέρον να είμαι ελαστική απέναντι στον χρόνο γιατί αυτό μού επιτρέπει να προχωράω με πιο αργούς ρυθμούς. Το να ζεις με το μόνιμο άγχος της εικόνας σου σίγουρα δεν καταλήγει καλά. Σήμερα, νιώθω καλά και είμαι αισθητά λιγότερο φοβισμένη απ' όσο στα 20 μου. Με το πέρασμα του χρόνου, μαθαίνεις να ζεις με τον εαυτό σου ειρηνικά. Αποδέχεσαι τα ψεγάδια, την ευθραυστότητα και τις νευρώσεις σου- κάποιες από αυτές μπορούν να είναι καθοριστικές, όπως η δίψα μου για ελευθερία».


Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο κομμάτι της μητρότητας: «Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να μάθεις να είσαι καλός γονιός είναι να αποκτήσεις παιδιά. Δεν έχω οδηγίες που μπορούν να κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα. Θεωρώ ότι είχα τη φυσική δυνατότητα να γίνω μητέρα τριών παιδιών επειδή έχω όλη αυτή την ενέργεια μέσα μου. Πέρα από αυτό, εξαρτάται και από την προσωπικότητα του κάθε παιδιού, αλλά βρίσκω τα δικά μου ενδιαφέροντα».

Όταν ρωτήθηκε για το πώς βλέπει το μέλλον, η Laetitia Casta σχολίασε: «Είμαι από την φύση μου αισιόδοξη και, όπως έδειξαν όλες οι κρίσεις στο παρελθόν, η οικονομία τελικά θα ανακάμψει. Εγώ, που ήμουν ανέκαθεν σπιτόγατα, συνειδητοποίησα ότι χρειαζόμουν να βγω έξω! Έβλεπα στον ύπνο μου ότι γκρέμιζα τοίχους. Εκμεταλλεύτηκα, όμως, αυτή την περίοδο της καραντίνας για να γράψω, σαν να ξαναγύριζα στα ημερολόγια της εφηβείας μου. Και είχα την ευκαιρία να ανακαλύψω ότι τελικά, 20 χρόνια μετά, δεν έχω αλλάξει και πολύ!».