Στις 23 Ιουνίου για όσους δεν το γνωρίζουν ήταν η Ολυμπιακή Μέρα. Είναι η μέρα που έχει καθιερωθεί και είναι αφιερωμένοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο ιδεώδες τους.

Στόχος, προσπάθεια, άμιλλα, αγωνία και αποτέλεσμα, σε ένα πλαίσιο συναδέλφωσης των λαών και της προαγωγής της ειρήνης.

Η Νόρα Δράκου είναι η μοναδική ενεργή Πατρινή αθλήτρια που έχει πάρει μέρος σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Λονδίνο το 2012 και στην Βραζιλία το 2016.

Από αυτή την πτυχή και μόνο η ανάρτηση που έκανε στο facebook για την ημέρα αυτή έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Η ανάρτηση αναφερόταν στους πρώτους της Ολυμπιακούς Αγώνες, σε αυτούς στο Λονδίνο.

«Οι πρώτοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες! Η πρώτη φορά που ότι ονειρευόμουν από παιδί το ζούσα και ήμουν κομμάτι αυτού.

Βγήκα στην πισίνα κοίταξα γύρω μου και είπα Νόρα αυτό είναι! Είσαι εδώ κατέκτησες το όνειρο σου πάλεψε όσο μπορείς σε αυτή την κολυμβητική αρένα μόνο και μόνο για να κρατήσει όσο το δυνατό περισσότερο αυτό το ταξίδι! Αυτή η στιγμή!

Το 2012 στην Πάτρα με ένα κολυμβητήριο να υπολειτουργεί, με πολλές προπονήσεις σε 18αρα πισίνα γιατί το «A. Πεπανός» ήταν ακατάλληλο και με μηδαμινό οικονομικό μπάτζετ.

Όμως πιστεύαμε σε κάτι! Με πολύ θέληση, με πολύ όρεξη, παραβλέποντας τα προβλήματα παλέψαμε με την τότε ομάδα μου να πετύχουμε και να πραγματοποιήσουμε το όνειρο μας.

Γιατί αυτό συμβολίζει η Ολυμπιακή Μέρα! Την κατάκτηση του ονείρου, την εκπλήρωση του στόχου ανεξάρτητου θέσης, ανεξάρτητου επίδοσης, ανεξάρτητου αποτελέσματος, τον πόνο την προσπάθεια την χαρά και τη λύπη ενός αγώνα, τις ατελείωτες ώρες προπόνησης, τις θυσίες και την ανταμοιβή!

Γιατί όπως λέει και ένα σλόγκαν: " Να πιστεύεις σε κάτι. Ακόμα και αν σημαίνει πως θα θυσιάσεις τα πάντα!"».

Από εμάς να την δούμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έρχονται για τρίτη φορά στην καριέρα της. Στο Τόκιο το 2021…