«Οι αποκαλύψεις είναι πραγματικά συγκλονιστικές, διότι αναδεικνύουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε ως ένα μαγαζί, με πελάτες, αλλά και με παραμάγαζα που έρχονταν από το βαθύ κράτος της δεξιάς».

«Όλα αυτά δεν μπορούν να μείνουν έτσι και να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Έχουμε ζητήσει να παρέμβει η δικαιοσύνη και ήδη εστάλησαν τα στοιχεία από τη Βουλή. Η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα έτσι ώστε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες και βεβαίως να σταλεί φάκελος στη Βουλή για τυχόν πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται», ανέφερε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη διάρκεια συνέντευξής της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TV CRETA.

Με φόντο τις αποκαλύψεις, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε ως μαγαζί και τα λέει αυτά ο κ. Παππάς, ο οποίος ήταν ο εκ δεξιών του Πρωθυπουργού, του κ Τσίπρα. Λέει λοιπόν ο κ. Παππάς, στο ηχητικό που ακούστηκε στην επιτροπή της Βουλής, ότι υπήρχε παραμάγαζο του κ. Παπαγγελόπουλου μέσα στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κάποιες φορές μάλιστα δημιουργούσε προβλήματα στο κεντρικό μαγαζί», εξήγησε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Έτσι αντιμετώπιζε ο κ. Παππάς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ως ένα κεντρικό μαγαζί. Και εγώ σας λέω γιατί δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Εδώ έχουμε τον εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού να μιλάει για την κυβέρνηση -μαγαζί και για το παραμάγαζο του κ. Παπαγγελόπουλου», υποστήριξε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν αποκαλύψεις για το παρακράτος μέσα στο οποίο ήταν μπλεγμένος ο συγκυβερνήτης, ο κ. Καμμένος , το οποίο είχε πλοκάμια στην αστυνομία και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι το γνώριζε από το 2016. Και ο κ. Τσίπρας που είναι ο επικεφαλής, το «αφεντικό» του μαγαζιού, τα γνωρίζει όλα αυτά και δεν κάνει τίποτα».

«Γιατί συνέχισε ο κ. Τσίπρας να συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο ενώ γνώριζε από το 2016 όλη αυτή τη δράση; Εκβιαζόταν; Εκβίαζε;» διερωτήθηκε, στο ίδιο πλαίσιο,η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Μείζον ηθικό ζήτημα η Παπαδημούπολη

Θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα, “γιατί ανεχόταν το παραμάγαζο του κ. Παπαγγελόπουλου, το οποίο μάλιστα έρχεται από τα σπλάχνα της δεξιάς; Από το βαθύ κράτος της δεξιάς, που ξεκίνησε τη δράση του πολύ νωρίτερα από το ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε και επί ΣΥΡΙΖΑ; Δεν γνώριζε τη δράση του κ. Παππά, ο οποίος αντιλαμβανόταν την Κυβέρνηση ως μαγαζί; Τι έκανε για όλα αυτά; Ο κ. Παπαδημούλης, για τον οποίο προέκυψε μείζον ηθικό ζήτημα με τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του, κρατά τη θέση του μια χαρά και μία συγγνώμη φαίνεται ότι είναι αρκετή” περιέγραψε η κ. Γεννηματά και δεν έκρυψε την εντύπωσή της για το πόσο “πασχίζει η ΝΔ να βγάλει τον κ. Τσίπρα έξω από το κάδρο”.

“Μου κάνει μεγάλη εντύπωση και ερωτώ: Γιατί η ΝΔ δείχνει μόνο τον ενδιάμεσο, τον κ. Παππά και απαλλάσσει πλήρως από τις ευθύνες του τον κ. Τσίπρα, που είναι το «αφεντικό» στο μαγαζί; Τι γίνεται εδώ; Γιατί πασχίζει τόσο πολύ η ΝΔ να βγάλει τον κ. Τσίπρα έξω από το κάδρο, ενώ είναι ολοφάνερο ότι τα γνώριζε όλα αυτά και για κάποιο λόγο τα ανεχόταν;” σημείωσε η κ. Γεννηματά, ξεκαθαρίζοντας πως “εγώ μιλώ για πολιτικές ευθύνες”.

“Μακριά από το Κίνημα Αλλαγής η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Μιλάμε για τις πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα. Είναι ολοφάνερο ότι σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει αξιοπιστία για να διαδραματίσει το θεσμικό της ρόλο. Έχουμε πολύ σοβαρά ζητήματα αυτή την ώρα στην Ελλάδα να αντιμετωπίσουμε, τα εθνικά θέματα, την πανδημία, τις επιπτώσεις στην οικονομία, τα προβλήματα στην κοινωνία και είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορούν να σταθούν ανάχωμα απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Παριστάνει τώρα τον εκφραστή της προοδευτικής παράταξης. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την προοδευτική παράταξη, τις αρχές και της αξίες της σοσιαλδημοκρατίας;” υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Η ίδια προσδιόρισε το ρόλο του ΚΙΝΑΛ ως “μοναδικό ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας” το Κίνημα Αλλαγής.”Δεν θα την αφήσουμε ανενόχλητη να συνεχίσει τις επιθέσεις της στα εργασιακά δικαιώματα, στους μικρομεσαίους, στον ελληνικό λαό”, κατέληξε.