Για τη χθεσινή αντιπαράθεση με τον Νίκο Παππά στη Βουλή με αφορμή τις αποκαλύψεις Μιωνή μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο κ. Παππάς κατά τη γνώμη μου θα είναι ένας άριστος μάρτυρας κατηγορίας σε ενδεχόμενη δίκη» σχολίασε μιλώντας στον Θέμα 104,6 ο κ. Γεωργιάδης, ενώ τόνισε ότι ο «ελληνικός λαός έχει αυτιά και ακούει».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «αν το ηχητικό είναι παραποιημένο, θα κριθεί από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.» ενώ ξεκαθάρισε ότι «η υπόθεση αυτή διερευνήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και μπήκε στο αρχείο επί ΣΥΡΙΖΑ». «Η ιδέα ότι ο κ. Σαμαράς θα μεσολαβούσε για να κάνει δουλειές στα Σκόπια» μοιάζει με «κωμωδία» συμπλήρωσε.

«Αυτά που αναδύονται τις τελευταίες μέρες προκαλούν εμετό. Δεν είναι η εικόνα χώρας αυτή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης. Στο ίδιο πλαίσιο «είναι απολύτως προφανές ότι λειτουργούσε ένα παρακράτος. Ούτε στις ταινίες τα βλέπεις αυτά και στις ταινίες να τα δεις, δεν τα πιστεύεις» επισήμανε ο ίδιος.

Αναφορικά με τη «λίστα Πέτσα», ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «πολιτική απόφαση» τη βούληση της κυβέρνησης η λίστα να δοθεί στη δημοσιότητα «όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία», όχι επειδή «μας το ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ», αλλά γιατί «εμείς πρεσβεύουμε τη διαφάνεια». Μάλιστα, αν η πολιτική επικαιρότητα καταλήγει σε εκλογές, «εκλογές δεν θα γίνουν» εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, υποστηρίζοντας ότι «κάποτε η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει μια κανονική χώρα».

Ερωτηθείς για τη χθεσινή του επιθεώρηση στα έργα στο Ελληνικό αποκάλυψε ότι «αρχές Ιουλίου θα επισκεφθεί το εργοτάξιο και ο κ. Πρωθυπουργός» αλλά με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας σημειώνοντας ότι «το έργο θα προχωρήσει με μεγάλη ταχύτητα. Σε λίγες εβδομάδες θα είναι αγνώριστος ο χώρος εκεί».

Κληθείς να σχολιάσει την τουριστική κίνηση, «ο τουρισμός δεν πάει χάλια τηρουμένων των αναλογιών» περιέγραψε ο κ. Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας ότι «είμαστε η πρώτη χώρα που άνοιξε και δεν είναι άδεια τα ξενοδοχεία», αλλά υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη αστάθμητοι παράγοντες ,όπως η τελευταία αύξηση κρουσμάτων στη Γερμανία.