Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με βάση την τροπολογία που ψηφίστηκε στην βουλή και αφορά την δυνατότητα τροποποίησης των εν ισχύ κανονισμών και προκηρύξεων των αθλητικών Ομοσπονδιών με πλειοψηφία 3/4, αποφάσισε την 22-6-20 ομόφωνα (15/15), τα κάτωθι για τα πρωταθλήματα της περιόδου 2020-2021 στην Α2 εθνική κατηγορία ανδρών όπου συμμετέχει και η Πατρινή ομάδα της Ακαδημίας των Σπορ.

Α2 Ανδρών
Προβιβάζονται από την Β’ Εθνική 2019-2020 οκτώ ομάδες, οι δύο πρώτες από κάθε υπό όμιλο του Νότου και κάθε υπό όμιλο του Βορρά.
Οι δύο όμιλοι θα χωριστούν σε δύο υπό ομίλους, ειδικά για την στελέχωση του Νότου θα χρειαστεί κλήρωση.

1ος όμιλος Νότου (12 ομάδες):
Πανελλήνιος, Ποσειδώνας Λουτρακίου, ΟΦΝ Ιωνίας, Ακαδημία των Σπορ Πάτρας, Αθηναϊκός, Πανιώνιος, Ηλυσιακός, Πολυνίκης Ναυπλίου, Δόξα Βύρωνα, Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων, ΓΣ Παπασιδέρης Κορωπίου, ΕΣΝ Βριλησσίων.

Α’ Υπό όμιλος (6 ομάδες): Ακαδημία Πάτρας, Πολυνίκης Ναυπλίου, Ποσειδών Λουτρακίου, Αθήνα 1, Αθήνα 2, Αθήνα 3(με κλήρωση).
Β’ Υπό όμιλος (6 όμιλος): Αθήνα 4, Αθήνα 5, Αθήνα 6, Αθήνα 7, Αθήνα 8, Αθήνα 9 (με κλήρωση).

Σύστημα αγώνων:
Α’ φάση: Ένας προς όλους σε δύο γύρους στον κάθε όμιλο (10 αγωνιστικές).

Β’ φάση: Οι τρεις πρώτοι από κάθε όμιλο δημιουργούν έναν ενιαίο όμιλο των έξι ομάδων. Το ίδιο και οι τρεις τελευταίοι.

Πλέι οφ (1-6): Οι τρεις πρώτες ομάδες του κάθε υπό ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου υπό ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (6 αγωνιστικές). Δεν αγωνίζονται ξανά όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο στην Α’ φάση. Από την 6αδα των πλέι οφ για θέσεις 1-6 η πρώτη ομάδα προβιβάζεται στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών.

Πλέι άουτ (7-12): Οι τρεις τελευταίες ομάδες κάθε υπό ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο των έξι ομάδων, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου υπό ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (6 αγωνιστικές). Μετά το πέρας της Β’ φάσης οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας υποβιβάζονται στην Β΄ εθνική κατηγορία ανδρών.