Έτοιμη πριν από το καλοκαίρι του 2021 θα είναι η επικίνδυνη γέφυρα στην Καλόγρια.

Αυτό τονίζει το περιβάλλον της δημοτικής αρχής της Δυτικής Αχαΐας, αλλά και αυτό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που δείχνουν αποφασισμένοι να συνεργαστούν για να προχωρήσουν από κοινού ένα έργο που εκκρεμεί εδώ και χρόνια.

Το ενδιαφέρον που έδειξαν για το όλο θέμα τόσο ο δήμαρχος της Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, είναι όψιμο και αυτό δεν αλλάζει.

Η γέφυρα θα κατεδαφιστεί και στην θέση της θα φτιαχτεί μία καινούργια, βάζοντας ένα τέλος σε ένα ζήτημα που είχε φτάσει να μας υποβαθμίζει ως χώρα, αν σκεφτεί κανείς ότι οι τουρίστες για να περάσουν από εκεί θα έπρεπε να κατέβουν από το λεωφορείο και να πάρουν με τα πόδια τον δρόμο για την παραλία.

Βλέπετε, από την γέφυρα δεν περνούν ούτε λεωφορεία (τουριστικά και υπεραστικά), ούτε αγροτικά και φυσικά ούτε φορτηγά. Επί της ουσίας η κατάσταση είναι τέτοια που την καθιστά επικίνδυνη ακόμα και για τους πεζούς. Πόσο μάλλον για τους οδηγούς.

Ήδη στο σημείο έχουν μπει ειδικές πινακίδες σήμανσης που υποδεικνύουν την επικινδυνότητα της στους οδηγούς.


Πώς θα είναι και πόσο θα κοστίσει

Η κατασκευή της νέας γέφυρας θα κοστίσει 320.000 ευρώ, με πρότερη εκπόνηση τεχνικής μελέτης ιδιωτικού γραφείου, έναντι περίπου 15.000 ευρώ ενώ θα διαθέτει 1 λωρίδα κυκλοφορίας για οχήματα και 1 χωριστή για πεζούς.

Το έργο θα συμβάλει εκτός των άλλων στην αντιπλημμυρική θωράκιση, στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού και θα ενισχύσει την αντιπυρική προστασία.