Το έργο της ανάπλασης του πρώην εργοστασίου του Λαδόπουλου μάλλον αργεί.

Οι διαδικασίες προχωρούν με βήματα αργά από κάθε άποψη και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για να ολοκληρωθεί το έργο θα χρειαστούν τουλάχιστον οχτώ χρόνια.

Όμως από την άλλη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν έχει περιθώρια. Χρειάζεται άμεσα ένα δικό της κτίριο, το νέο της διοικητήριο για να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της που αυτή τη στιγμή είναι διάσπαρτες.

Η ανάπλαση του Λαδόπουλου περιλαμβάνει ως γνωστόν την ανέγερση του νέου διοικητηρίου της Περιφέρειας, σύμφωνα με την συμφωνία που έχει γίνει με τον Δήμο. 

Όμως από τη στιγμή που οι διαδικασίες καθυστερούν στην Περιφέρεια βλέπουν με καλό μάτι το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μία ακόμα επένδυση και να κτίσουν άμεσα το διοικητήριο τους στο οικόπεδο του Κοτρωνίου.

Ένας χώρος που της ανήκει και που μπορεί να της προσφέρει τη λύση που αναζητά. Το σενάριο αυτό βέβαια δεν ματαιώνει την ανάπλαση του πρώην εργοστασίου του Λαδόπουλου, το οποίο έτσι και αλλιώς έχει δρομολογηθεί.

Όμως η Περιφέρεια έχει ανάγκη άμεσα από ένα νέο διοικητήριο που θα την βοηθήσει να είναι πιο αποτελεσματική στο έργο της, να υπάρχει μία συγκέντρωση των υπηρεσιών της και θα της αποφέρει ένα οικονομικό όφελος της τάξεως των 45.000 ευρώ τον μήνα από αυτά που καταβάλει σήμερα σε ενοίκια.

Ένα τέτοιο σενάριο θα βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στον περιορισμό των μετακινήσεων του προσωπικού για υπηρεσιακούς λόγους και γενικότερα στην άσκηση αποτελεσματικότερης διοίκησης.

Στα συν είναι και η οικονομία στα καύσιμα των υπηρεσιακών οχημάτων που μετακινούνται σήμερα από υπηρεσία σε υπηρεσία, ενώ εξίσου σημαντικό είναι ότι με την κατασκευή του διοικητηρίου η Περιφέρεια θα αποκτήσει ένα αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η δημοτική αρχή φέρεται να γνωρίζει αυτές τις διαθέσεις της Περιφέρειας.