Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της πλατείας Όλγας στην Πάτρα, αλλά και οι καταστηματάρχες της περιοχής.  

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν η κατάσταση στην πλατεία έχει φτάσει στο απροχώρητο και μιλούν για μία χρόνια υποβάθμιση που συνεχίζεται από τη στιγμή που δεν υπάρχουν παρεμβάσεις και η οποία εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο.

«Κάθε μεσημέρι στην πλατεία, στο γνωστό μέρος, δίπλα από την παιδική χαρά συγκεντρώνονται τοξικομανείς, αναζητώντας την δόση τους» μας έλεγε κάτοικος της περιοχής που για ευνόητους λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Τα επεισόδια μεταξύ τους είναι συχνά, ενώ την ίδια ώρα μπορεί να παίζουν δίπλα στην παιδική χαρά παιδιά με τους γονείς τους που κοιτάζουν εμβρόντητοι. Όμως η υποβάθμιση της πλατείας δεν σταματάει εκεί.

Πέρα από στέκι τοξικομανών η πλατεία τις πρωινές κυρίως ώρες έχει εξελιχθεί και σε στέκι υπαίθριας πορνείας, με ανήλικα κορίτσια ρομά, αλλά και μεγαλύτερες γυναίκες να δίνουν ραντεβού με τους παππούδες στα παγκάκια, ξέροντας ότι δύσκολα θα τους ενοχλήσει κανείς εκεί.

Στο… μενού της υποβάθμισης υπάρχουν ασφαλώς και οι βανδαλισμοί σε καθημερινή βάση από τους γνωστούς αγνώστους που παίρνουν τη σκυτάλη τις βραδινές ώρες και προχωρούν κάθε τόσο σε φθορές στους γύρο χώρους.


Βάφουν παγκάκια, ανδριάντες, μνημεία και γεμίζουν με συνθήματα κάθε τόσο το σιντριβάνι που παραμένει άδειο και σε κακή κατάσταση, «δένοντας» αρμονικά με το σύνολο της πλατείας.

Γύρω από την πλατεία υπάρχουν εμπορικά καταστήματα και μαγαζιά εστίασης που δραστηριοποιούνται και ήλπιζαν ότι κάποια στιγμή η πλατεία αυτή θα αποκτήσει την παλιά της αίγλη και θα γίνει ξανά η ομορφότερη της Πάτρας, έτσι όπως ήταν κάποτε.

Διαψεύστηκαν. «Έως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;» αναρωτιούνται. Το ερώτημα είναι μάλλον ρητορικό, χωρίς απάντηση…