Το σύγχρονο τρένο φτάνει από το Κιάτο στο Αίγιο, με τα δρομολόγια να ξεκινούν από την Δευτέρα στις 22 Ιουνίου, όμως, οι φίλοι του ιστορικού Οδοντωτού, ζητούν το χαρμόσυνο αυτό γεγονός να έχει ένα θετικό αντίκτυπο και στο δικό τους τραινάκι.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων του Οδοντωτού Γιάννης Καραπαναγιώτης, υπάρχει ένα θέμα με τις τακτικές ανταποκρίσεις των δρομολογίων του σύγχρονου τρένου με τον Οδοντωτό.

Τι είδους θέμα είναι αυτό; Υπάρχει μία χρονική απόσταση ανάμεσα στα δρομολόγια, κάτι που δεν βολεύει τους επισκέπτες που θα έρχονται από την Αθήνα στο Αίγιο, θέλοντας να κάνουν και μία βόλτα στα Καλάβρυτα, περνώντας μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού.

Ο σύλλογος των φίλων του Οδοντωτού ελπίζει ότι σύντομα θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε να υπάρχουν ανταποκρίσεις του Οδοντωτού στο Διακοπτό, από και προς Αίγιο και Αθήνα χωρίς καθυστερήσεις και αναμονή των επιβατών.

Ήδη άλλωστε έχουν γίνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σύγχρονο τρένο στο Αίγιο περίμεναν με ανυπομονησία και τα Καλάβρυτα, πιστεύοντας ότι αυτό θα έδινε έναν αβαντάζ στον Οδοντωτό, κάτι που θα ενίσχυε και την τοπική οικονομία της ιστορικής τους πόλης.

Ο Οδοντωτός τους καλοκαιρινούς μήνες, άλλωστε, είναι η σημαντικότερη τουριστική ατραξιόν για τα Καλάβρυτα και το σύγχρονο τρένο έχει τις δυνατότητες για να τον ενισχύσει ακόμα περισσότερο.