Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας έχει αναλάβει την εκτέλεση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών 2020, το οποίο δρα συμπληρωματικά του Περιφερειακού Προγράμματος και σκοπός του είναι η ενίσχυση της καταπολέμησης κουνουπιών στο αστικό σύστημα με δράσεις που θα διενεργούνται σε ιδιωτικούς χώρους εντός των οικισμών, ή σε τουριστικές εγκαταστάσεις, με παράλληλη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών, επιχειρηματιών και λοιπόν ενδιαφερόμενων.

Ο Δήμος μας είναι πρωτοπόρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και συμπληρώνει το περιφερειακό έργο καταπολέμησης κουνουπιών με δράσεις προνυμφοκτονίας σε εστίες που βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους , δράσεις προνυμφοκτονίας και ακμαιοκτονίας σε θέσεις τουριστικού ενδιαφέροντος , δράσεις εντοπισμού του είδους Aedes albopictus  και τέλος δράσεις ενημέρωσης κατοίκων για την συμβολή τους στη μείωση των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών.

Το πρόγραμμα περιφοράς είναι εβδομαδιαίο και αφορά έναν οικισμό την ημέρα. Το συνεργείο έχει ήδη περάσει από τους οικισμούς Αλυκές, Λάππα, Μετόχι και Βουπράσιο ενώ ανά εβδομάδα θα επισκέπτεται προγραμματισμένα και τις υπόλοιπες Κοινότητες.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου μας, να διευκολύνουν το έργο του Δήμου και της εταιρίας που το πραγματοποιεί με τους εξής τρόπους:

  • Με την ελεύθερη πρόσβαση του συνεργείου σε ιδιωτικούς χώρους, εξωτερικά των οικιών τους.
  • Να υποδεικνύουν στο συνεργείο πιθανές εστίες μόλυνσης κουνουπιών (βόθρους κ.α.)
  • Να ενημερώνονται από το συνεργείο για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος (ώρες ποτίσματος κήπου κ.α.)