Η Ομάδα Εργαζομένων ΣΟΨΥ Πάτρας απαντά στον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η Ένωση" σχετικά με συνάδελφό τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε για την δημόσια καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» σχετικά με την εργοδοτική στάση του Συλλόγου για την Ψυχική Υγείας Πάτρας.

Στην  καταγγελία αναφέρετε πως σας έχουν προκαλέσει εντύπωση και ερωτηματικά, για τα οποία δεν ήρθατε σε επαφή ποτέ με τον φορέα μας ώστε να σας τα απαντήσουμε.

Μας ξενίζει ιδιαίτερα το ότι επιλέξατε να προβείτε σε δημόσια τοποθέτηση και να καταγγείλετε τον φορέα στον οποίο εργαζόμαστε χωρίς να διερευνήσετε το οτιδήποτε.

Το χειρότερο από όλα είναι πως στην καταγγελία σας αναφέρεστε σε συμπεριφορά άλλου εργαζόμενου μισθωτού, τον οποίο επίσης θα έπρεπε βάσει του σκοπού του Συλλόγου σας να τον προστατέψετε, τουλάχιστον,  από την πιθανότητα να είναι αναληθή τα όσα αναφέρατε και δεν τα διερευνήσατε στον ελάχιστο βαθμό.

Ως εργαζόμενοι του ΣΟΨΥ δηλώνουμε απερίφραστα ότι υπηρετούμε το έργο και τους καταστατικούς σκοπούς του ΣΟΨΥ Πάτρας και πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση αλήθειας ως προς τη συμπεριφορά της υπεύθυνης ψυχολόγου του φορέα σε οποιονδήποτε άνθρωπο και σε οποιαδήποτε περίπτωση με αυτόν τον τρόπο. Η εν λόγω ψυχολόγος έχει μόνο να επιδείξει σημαντικό έργο στο φορέα τον οποίο εργαζόμαστε και σε αυτό είμαστε απόλυτοι ως συνάδελφοι.

Πως είναι δυνατόν να εκθέτετε για τη συμπεριφορά τους τόσους εργαζόμενους χωρίς τουλάχιστον να έχετε έρθει πρώτα σε επαφή και με αυτούς; Αυτούς δεν οφείλετε να τους προστατέψετε;

Είμαστε και εμείς εργαζόμενοι και απαιτούμε να σέβονται την εργασία μας αλλά και το έργο που προσφέρουμε χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε «λάσπη» η οποία μπορεί να θίξει προσωπικά και επαγγελματικά τον οποιοδήποτε.

Καταλήγοντας οφείλουμε να ενημερώσουμε πως οι εργαζόμενοι αμειβόμαστε με όλα τα νόμιμα που ορίζονται από τις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει. Το σύνολο των εργαζομένων αμείβεται ακριβώς την ίδια ημέρα και κανένας δεν λαμβάνει χρήματα νωρίτερα ή αργότερα. Επειδή όλες οι καταθέσεις γίνονται τραπεζικά είναι πολύ εύκολο για κάποιον να διαπιστώσει αν πληρωνόμαστε κανονικά και κάθε πότε.

Έχετε οποιοδήποτε στοιχείο επίσημο για τις καταγγελίες και υποδείξεις σας; Ο φορέας μας διαθέτει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων.

«Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση και προκαλεί πλείστα ερωτηματικά», πως ένας Σύλλογος που μάχεται για την προστασία των εργαζόμενων να προχωρά σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις που επί της ουσίας στιγματίζουν τόσους εργαζόμενους.

Σύσσωμη η ομάδα εργαζομένων του ΣΟΨΥ Πάτρας ζητούμε τα κάτωθι:

  1. Να ανακαλέσετε δημοσίως τις καταγγελίες που στιγματίζουν αδίκως την συνάδελφό μας.
  2. Να είστε περισσότερο προσεκτικοί όταν αναφέρεστε στο έργο που παράγουμε ως επιστημονική ομάδα. Η κοινωνία, τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και οι οικογένειές τους είναι καταλληλότεροι στο να το κρίνουν σε σχέση με εσάς.
  3. Να ενδιαφερθείτε στην πράξη να μάθετε και από εμάς τους ίδιους για τον φορέα που απασχολούμαστε, το καθεστώς των συμβάσεώς μας και τις συνθήκες εργασίας μας.
  4. Να αναρωτηθείτε και να διερευνήσετε γιατί δεν υπάρχει άλλη όμοια καταγγελία από οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο που απασχολήθηκε στο φορέα μας όλα αυτά τα χρόνια.