Θέμα έχει δημιουργηθεί με το πρώην ΠΙΚΠΑ στην Πάτρα κα το ζήτημα της εργοθεραπείας, με αποτέλεσμα αρκετοί γονείς να βρίσκονται στην αναμονή, περιμένοντας το παιδί τους να ξεκινήσει συνεδρίες. Τι έχει συμβεί;

Στο πρώην ΠΙΚΠΑ υπήρχαν τρεις εργοθεραπεύτριες που κάλυπταν τις ανάγκες με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη δομή υγείας αφορά ένα ευρύτερο φάσμα παιδιών, ξεκινώντας από τα πιο ελαφριά περιστατικά που έχουν να κάνουν με διαταραχές και προβλήματα στην ομιλία, μέχρι και τις πιο σοβαρές περιπτώσεις που αφορούν μορφές αυτισμού ή ακόμα και σύνδρομο down.

Ωστόσο, πριν από λίγο καιρό οι δύο από τις εργοθεραπεύτριες έφυγαν από τη δομή, καθώς προσλήφθηκαν μόνιμες σε άλλο δημόσιο οργανισμό, με αποτέλεσμα να μείνει μόνο η μία της οποίας το πρόγραμμα είναι κλειστό, αφού οι συνεδρίες έχουν προγραμματιστεί εδώ και μήνες.

Κατά συνέπεια οι γονείς που θα ήθελαν να προχωρήσουν σε συνεδρία για το παιδί τους θα πρέπει να βρίσκονται στην αναμονή και να περιμένουν μέχρι να έρθει η σειρά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δομή που ανήκει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο έχει προχωρήσει σε ενέργειες για τη πρόσληψη δύο ακόμα εργοθεραπευτριών, έτσι ώστε να καλυφθεί το κενό των δύο. Όμως μέχρι στιγμής παραμένει.

Έτσι, οι γονείς που έχουν εντολή από ειδικό ή άμεση ανάγκη για να ξεκινήσει το παιδί τους εργοθεραπεία θα πρέπει να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα, πληρώνοντας το κόστος.

Καθυστερεί ο ΕΟΠΥΥ

Πάντως, θέμα υπάρχει και με τα χρήματα που είναι να πάρουν πίσω οι ασφαλισμένοι από τον ΕΟΠΥΥ τα οποία αντιστοιχούν σε ένα μέρος των ποσών που έχουν δώσει για τις συνεδρίες της λογοθεραπείας και της εργοθεαρπείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή και εκεί που το θέμα έδειχνε να μπαίνει σε μία τροχιά ήρθε η πανδημία. Κι από τότε οι γονείς περιμένουν να πληρωθούν χρήματα που αντιστοιχούν στους μήνες του Σεπτεμβρίου, του Οκτωβρίου και πάει λέγοντας.