Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας ενημερώνει τα μέλη του και τα άτομα με κινητικές αναπηρίες ότι η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας της Π.Δ.Ε. προχώρησε έγκαιρα, εν συγκρίσει με τα προηγούμενα έτη, στην τοποθέτηση καινούργιων μηχανημάτων αυτόνομης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, αντικαθιστώντας τα παλιά. 

Τα εν λόγω μηχανήματα έχουν εγκατασταθεί στις τοποθεσίες:

  • Παραλία Λακκόπετρας (πλησίον beach bar “Terra Rossa”)
  • Παραλία Βραχνεΐκων (έναντι Ι.Ν. Ευαγγελίστριας)
  • Παραλία Αβύθου, Άκολη (πλησίον beach bar “Yabanaki”)
  • Παραλία Ακράτας (Έναντι εστιατορίου «Θωμάς»)
  • Παραλία Αγίου Βασιλείου Πατρών

Είναι απαραίτητο επίσης να εξασφαλιστεί η πλήρης προσβασιμότητα όλων των παραλιών με παρεμβάσεις που πρέπει και μπορούν να γίνουν (διάδρομος, προσβάσιμη χημική τουαλέτα, αλλακτήριο, προσβάσιμος καταιωνιστήρας, θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ κτλ.) σε συνέργεια της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, των Δήμων (Δυτικής Αχαΐας, Πατρέων, Αιγιαλείας) και του Συλλόγου.

Παρακαλούνται όσα άτομα με κινητικές αναπηρίες ενδιαφέρονται να προμηθευτούν τηλεχειριστήριο να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του Δ.Σ., κο Νικόλαο Χουλιάρα στο τηλ. 6974704492  

H ανακοίνωση του δήμου

Από τον Κοινωνικό  Οργανισμό του Δήμου Πατρέων γίνεται γνωστό, ότι τοποθετήθηκε και φέτος, στην παραλία της πλαζ στην Αγυιά το ηλεκτροκίνητο κάθισμα seatrac, για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα.

Η λειτουργία του seatrac πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, προσφέροντας διέξοδο και διευκόλυνση σε πολλούς συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, ώστε να απολαμβάνουν το κολύμπι και να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν για μπάνιο σε πιο μακρινές παραλίες.

Για όσους δεν έχουν προμηθευτεί παλαιότερα το σχετικό τηλεχειριστήριο για τη λειτουργία του μηχανήματος, μπορούν να το δανείζονται από το φυλάκιο στην είσοδο της πλαζ ή να απευθύνονται στο κτίριο της πρώην ΑΔΕΠ, Ελ. Βενιζέλου και Σολωμού από τις 8.30 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο τηλέφωνο 2614409972 (αρμόδιος υπάλληλος Επαμ. Σταμάτης), προκειμένου να  το παραλάβουν.